Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veće ovlasti od komunalnih

Prometni redari od ponedjeljka pišu kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prometno redarstvo, nova zagrebačka komunalna služba, od idućeg tjedna počinje s radom. Imat će veće ovlasti od komunalnih redara, a preuzimat će i dio policijskih poslova odnosno kažnjavat će nepropisno parkiranje,a s vremenom će i regulirati promet.

Nakon trotjedne obuke 36 prometnih redara spremni su za posao, piše Večernji list. Njih 25 kažnjavat će vlasnike nepropisno parkiranih vozila u Zagrebu,. a preostalih 11 to će raditi u ostalim hrvatskih gradovima. Prometni redari imat će veće ovlasti od komunalnih koji su dosad s 300 kuna kažnjavali vlasnike koji su automobile ostavljali na nogostupima i zelenim površinama, križanjima, pješačkim prijelazima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan Ilustracija logično? Znate li da je na nekim mjestima u SAD-u zabranjeno parkirati unatrag? Razlozi su zanimljivi

U gradskim blagajnama i do 30 milijuna kuna

Kako će se držati Zakona o sigurnosti prometna, a ne gradske Odluke o komunalnom redu, prometni redari polako će moći preuzimati i neke poslove koje su dosad radili prometni policajci, piše Večernji list. Moći će regulirati promet na raskrižjima, a kada se postave kamere na najfrekventnije semafore, oni će upravljati cijelim sustavom. Kako se procjenjuje da će svaki od 25 redara u danu napisati do tridesetak kazni, gradski proračun od nove službe očekuje velik dotok novca usvoju blagajnu, u godini dana i do 30 milijuna kuna.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene