Za produženi vikend mnogi će krenuti prema moru, pa se ovih dana očekuju najznačajnije gužve u prometu.

Galerija


Promet je od ranih jutarnjih sati pojačan na autocesti A1, između čvorora Lučko i Zadar ll u smjeru mora. U Lučkom se na izlasku iz Zagreba vozi u koloni oko jedan kilometar.

Vezani članci Gužve na autocesti, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Tri nesreće na hrvatskim autocestama: Evo gdje se vozi uz ograničenja Slika nije dostupna Promet pojačan, kolone su se razrijedile

Zbog požara u tunelu Sveti Rok na A1 prema Splitu, privremeno je bio obustavljen promet kroz obje tunelske cijevi, a u smjeru Dubrovnik se stvorila kolona duga oko 7 kilometra.

Gužva je na autocesti A1 i između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Rijeke.

U koloni se s povremenim zastojima na A1 vozi i između čvorova Karlovac i Bosiljevo ll u smjeru Rijeke.

I na čvoru 2 - Vrbovsko na autocesti A6 prema Rijeci se u zoni radova stvara gužva, a kolona je duga oko 500 metara. Jednako duga kolona je i na Krčkom mostu (DC102) u smjeru otoka.

Pojačan je promet i na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje te pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Mnogi će produženi vikend provesti na moru, pa je HAK objavio i prometnu prognozu za praznički vikend kako bi vozači znali što ih očekuje.

Tako se, osim danas, gužve se očekuju i tijekom petka, 21. lipnja u popodnevnim satima, te tijekom subote, 22. lipnja u jutarnjim satima uslijed dolaska inozemnih turista.

Očekuje se da će se u nedjelju, 23. lipnja inozemni vozači vraćati prema unutrašnjosti i zapadnoeuropskim državama. Domaći vozači bi se trebali vraćati u utorak, odnosno 25. lipnja.

U povratku s odmora prema unutrašnjoti, najveće gužve očekuju se na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3) u poslijepodnevnim satima u nedjelju i utorak.

Čekat će se i na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju.

''U vrijeme vršnih opterećenja, osobito tijekom vikenda, radovi na autocestama na kojima bi se mogle stvarati veće gužve, neće se odvijati. Bude li potrebno, radovi će se odvijati tijekom tjedna'', stoji na stranicama HAK-a.

Koncerti, izbor za miss, barovi... Evo u čemu će Zagrepčani ovo ljeto uživati na obalama Save