Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prve ljetne kolone

Gužve na cestama od ranog jutra: Na putu prema moru stvaraju se kolone, evo gdje se vozi usporeno i uz zastoje

Gužve na Lučkom (Foto: Dnevnik.hr) - 8
Gužve na Lučkom (Foto: Dnevnik.hr) - 8 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gužve na Lučkom (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Gužve na Lučkom (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na Lučkom (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Gužve na Lučkom (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na Lučkom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Gužve na Lučkom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gužve na Lučkom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/4 >>
Za produženi vikend mnogi će krenuti prema moru, pa se ovih dana očekuju najznačajnije gužve u prometu.

Promet je od ranih jutarnjih sati pojačan na autocesti A1, između čvorora Lučko i Zadar ll u smjeru mora. U Lučkom se na izlasku iz Zagreba vozi u koloni oko jedan kilometar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije

Zbog požara u tunelu Sveti Rok na A1 prema Splitu, privremeno je bio obustavljen promet kroz obje tunelske cijevi, a u smjeru Dubrovnik se stvorila kolona duga oko 7 kilometra.

Gužva je na autocesti A1 i između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Rijeke.

U koloni se s povremenim zastojima na A1 vozi i između čvorova Karlovac i Bosiljevo ll u smjeru Rijeke.

I na čvoru 2 - Vrbovsko na autocesti A6 prema Rijeci se u zoni radova stvara gužva, a kolona je duga oko 500 metara. Jednako duga kolona je i na Krčkom mostu (DC102) u smjeru otoka.

Pojačan je promet i na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje te pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Mnogi će produženi vikend provesti na moru, pa je HAK objavio i prometnu prognozu za praznički vikend kako bi vozači znali što ih očekuje.

Tako se, osim danas, gužve se očekuju i tijekom petka, 21. lipnja u popodnevnim satima, te tijekom subote, 22. lipnja u jutarnjim satima uslijed dolaska inozemnih turista.

Očekuje se da će se u nedjelju, 23. lipnja inozemni vozači vraćati prema unutrašnjosti i zapadnoeuropskim državama. Domaći vozači bi se trebali vraćati u utorak, odnosno 25. lipnja.

U povratku s odmora prema unutrašnjoti, najveće gužve očekuju se na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3) u poslijepodnevnim satima u nedjelju i utorak.

Čekat će se i na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju.

''U vrijeme vršnih opterećenja, osobito tijekom vikenda, radovi na autocestama na kojima bi se mogle stvarati veće gužve, neće se odvijati. Bude li potrebno, radovi će se odvijati tijekom tjedna'', stoji na stranicama HAK-a.

Aktualno Koncerti, izbor za miss, barovi... Evo u čemu će Zagrepčani ovo ljeto uživati na obalama Save Zagreb na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Zagreb na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Robert (Foto: Dnevnik.hr) Robert (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zuhal Kol (Foto: Dnevnik.hr) Zuhal Kol (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Tedi Lušetić (Foto: Dnevnik.hr) Tedi Lušetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanja Jerković (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Koncerti, izbor za miss, barovi... Evo u čemu će Zagrepčani ovo ljeto uživati na obalama Save 1/5 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene