Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne se boriti s njim

Peti napad psa u posljednjih mjesec dana! Liječnici savjetuju kako se zaštititi

Aktualno Galerija Pas ugrizao muškarca - 5 Pas ugrizao muškarca - 5 Foto: DNEVNIK.hr Pas ugrizao muškarca - 4 Pas ugrizao muškarca - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pas ugrizao muškarca - 3 Pas ugrizao muškarca - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pas ugrizao muškarca - 2 Pas ugrizao muškarca - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pas ugrizao muškarca - 1 Galerija 1/5 >>
Još jedan napad psa na čovjeka u Zagrebu, čak peti u posljednjih mjesec dana. Ovoga je puta pas napao dijete. Povukao ga je zubima za jaknu, a upomoć je prišao prolaznik, koji je potom sam stradao.

U situaciji sličnoj ovoj, samo što je u pitanju bilo dijete i dječja jakna, 38-godišnji Zagrepčanin nije oklijevao. Razdvojio je dijete i psa i pri tome stradao.

"Na jednoj je ruci došlo do ozljede tetiva za jedan prst, a na drugoj ruci do ozljede zgloba na prstu. Na objema su rukama dosta ozbiljne ozljede zbog kojih slijedi dosta dug oporavak", rekao je Rado Žic, specijalist rekonstrukcijske kirurgije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zanimljivi rezultati Znate li što vam djeca rade na internetu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Čim je oslobodio dijete, vlasnica psa bez riječi udaljila s djetetom i psom. Policija za njom traga, a iako se sve dogodilo u vrlo naseljenoj ulici, svjedoka nema.

"Taj dan nisam bio tu, ali ljudi bi trebali malo pripaziti", poručio je Domagoj. "Treba biti na povodcu upravo zbog takvih stvari, jer se nikad ne zna što može biti", dodao je Karlo.

"Mogu reći da sam zasad naišla na stvarno OK vlasnike koji su upozorili da se može podragati ili ne", istaknula je Mateja.

Iako se radi o srednje malom mješancu, on se sada vodi kao opasan pas.

"Nekada je puno efikasnije psa samo primiti čvrsto i odmaknuti ga, nego se boriti s njime da to traje sve dulje i dulje. Mi savjetujemo ljudima kao dio samoobrane ako ne znaju kako se obraniti da nose sredstva zaštite, neki papreni sprej", napomenuo je Rafael Dubrović, voditelj tečajeva poslušnosti.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita Splitski dogradonačelnik Ivošević podnio policiji prekršajnu prijavu protiv premijera: "Odlučio sam vidjeti jesu li jednako revni"

Igrom slučaja muškarac je operiran baš u bolnici u kojoj je i zaposlen. Ne želi medijsku pozornost, ali poručuje kako bi takvo nešto napravio svatko, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

"Htio je zaštititi psa da ga ne gura nogom, pa je rukama, pri čemu je zadobio ove ozljede, ali bio je samo cilj pomoći djetetu", ispričala je Gordana Strnović iz klinike za rekonstrukcijsku kirurgiju.

Vlasnici sada prijeti kaznena ili prekršajna prijava, moguće i novčana kazna, a psu najvjerojatnije kastracija, čipiranje i resocijalizacija.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene