Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao aktualnosti

Plenković o lošim rezultatima internih anketa: "Nebrojeno puta su u javnost izašle krive informacije"

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izašao pred novinare i komentirao aktualnosti.

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izašao pred novinare te je komentirao navode o lošim rezultatima HDZ-a na internim anketama.

"Nebrojeno puta je u zadnjih nekoliko godina izašlo krivih i netočnih informacija. Mi smo u anketama stalno na 25-30 posto i to nakon što nam je počela osma godina mandata", rekao je.

Također se osvrnuo na tvrdnje iz oporbe da je Vlada u Sabor poslala prijedlog predizbornog proračuna.

"Ta teza je smiješna, pogotovo kada se analizira konzistentnost naše politike u poreznim rasterećenjima i u jačanju fiskalne i funkcionalne decentralizacije lokalnih jedinica", poručio je.

Pročitajte i ovo Povučen je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata Banožića - 3 Doznaje Dnevnik Nove TV Banožiću potvrđena naknada šest plus šest: Bivši ministar obrane ipak se ne vraća u Sabor

Premijer je komentirao i potencijalnu postizbornu koaliciju s Domovinskim pokretom.

"Domovinski pokret je na prošlim izborima rekao da neće u koaliciju s predsjednikom HDZ-a, a to sam ja. Što se tiče suradnje s bilo kojim akterom, ta su pitanja kod nas vrlo jasna. Mi imamo odlučnu suradnju sa svim trenutnim partnerima", rekao je.

"Svaka politička opcija koja će pristupati HDZ-u na ucjenjivački način neće imati teoretske šanse da postanu partneri HDZ-a", dodao je.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita Splitski dogradonačelnik Ivošević podnio policiji prekršajnu prijavu protiv premijera: "Odlučio sam vidjeti jesu li jednako revni"

Što se tiče navodnih nezakonosti u korištenju sredstava na Geodetskom fakultetu, premijer je rekao da se ne radi o novcu iz Fonda solidarnosti Europske unije.

"Radilo se o trenutku neposredno nakon potresa i trebale su se napraviti odgovarajuće snimke za procjenu štete. Za sve moguće nepravilnosti eventualno nastale kasnije u postupanju Geodetskog fakulteta treba pitati tamo", ustvrdio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene