Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudionici pustolovnog projekta 'Welcome' krenuli su danas iz savudrijske uvale Gamboz na 65 dana dugačko putovanje po hrvatskoj obali i gorju kako bi svojom putanjom ispisali riječ 'Welcome'.


Cilj projekta autora Daniela Lacka promicanje je Hrvatske kao idealnog odredišta za pustolovni i izletnički turizam, a pokrovitelj toga poduhvata je Hrvatska turistička zajednica.

Lacka na putovanju prate snimatelj Marko Rukavina, koordinator na terenu Čedo Josipović te fotograf Luka Tambač, koji će rutu kojom se oblikuje riječ 'Welcome' određivati uz pomoć GPS-a.

Putovanje je počelo kajakom uz zapadnu obalu Istre do Poreča, ispisivanjem prvog slova putovanja, a završit će u Dubrovniku 5. lipnja, na Svjetski dan okoliša, nakon 2.500 kilometara hodanja, penjanja, plivanja, vožnje bicikla i veslanja u kajaku. Proći će kroz Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, kroz osam nacionalnih parkova, tri parka prirode, četiri zaštićena krajolika, rezervata i geomorfološka spomenika, preko šest rijeka i 11 planinskih vrhova.

Na ispraćaju u Savudriji danas su među ostalim bili gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, direktorica TZ-a Sanda Bravar Radizlović te brojni njihovi suradnici i prijatelji. (Hina)

Vezani članci LGBT zastava, ilustracija Sve je veći broj Amerikanaca koji se izjašnjavaju kao pripadnici LGBT+ skupine Automobil zaglavio u snijegu, ilustracija Zbog pogrešnih uputa GPS-a tjedan dana ostao zarobljen u automobilu usred snježne oluje