Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje hrvatskih gostiju

U prvih 5 mjeseci 9 posto više turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povećao se broj stranih turista koji su u prvih pet mjeseci ove godine posjetili Hrvatsku, u odnosu na prošlu godinu.

Našu je zemlju posjetilo 14 posto više stranih turista nego lani. Prema prvim podacima turističkih zajednica na Jadranu i u Gradu Zagrebu, od siječnja do svibnja 2012. godine u odnosu na siječanj-svibanj 2011. godine ukupno ostvareno devet posto više dolazaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Porast od 20 posto Više od četiri tisuće gostiju dočekalo Novu godinu u Dubrovniku Slika nije dostupna Prošle godine porast od 25 posto HTZ ozbiljno računa na turiste iz Srbije

Ostvareno je 13 posto više noćenja. Prvu polovicu ove godine u Hrvatoj je bilo čak 54 posto više Japanskih turista nego u istom razdoblju prošle godine, 49 posto je više Poljaka, 40 posto više Njemaca, 25 posto više Belgijaca…

>> Biste li i vi ljetovali u ovakvoj kućici?

U Istri je ostvareno 13 posto više dolazaka u odnosu na 2011. godinu. Na Kvarneru je ostvareno šest posto više dolazaka, u Ličko-senjskoj županiji 19 posto više. U Dalmaciji je u prvih pet mjeseci bilo osam posto više turista, a najviše ostvarenih dolazaka turista na području Dalmacije bilježi Splitsko-dalmatinska županija – osam posto.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je ostvareno 13 posto više dolazaka, u Zadarskoj županiji 12 posto više. Šibensko-kninska bilježi minus. Nime, bilo je šest posto manje turista nego u istom razdoblju lani. U Gradu Zagrebu ostvareno je 226.291 dolazaka što je pet posto više.

Ipak, broj domaćih gostiju je manji. Naime, HTZ je priopćio da domaći gosti bilježe ukupno četiri posto manje dolazaka i pet posto manje noćenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene