Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

EU je osigurala novac za mandarine koje bi se donirale javnim ustanovama. Ipak, poljoprivrednik mora sam pronaći onoga što želi primiti donaciju, a potom kreću muke po papirima.


Država će morati vratiti Europskoj uniji novac za odštetu Neretvanima zbog ruskih sankcija, jer nitko ne zna ispuniti komplicirane formulare!

Proizvođači mandarina optužuju Ministarstvo poljoprivrede da im je trebalo pomoći s papirologijom, zbog koje bi mogli ostati bez 22 milijuna kuna pomoći.

Najveća prepreka je složena papirologija, koju svaki proizvođač mora ispuniti ako želi do obećanih sredstava Europske unije, a priču o tome donio je Dnevnik Nove TV.

Europska unija osigurala je novac za mandarine koje bi se donirale javnim ustanovama. Ipak, poljoprivrednik mora sam pronaći onoga što želi primiti donaciju, a potom kreću muke po papirima.

Poljoprivrednik najprije mora obavijestiti agenciju za plaćanje da je pronašao ustanovu koja bi primila mandarine; nakon čega slijedi izjava da su mandarine namijenjene slobodnoj distribuciji. Formularom se pozivaju i poljoprivredna inspekcija i ostale agencije, nakon čega mandarine konačno kreću prema odredištu. I naposljetku, formular za naplatu svog novca.

Vezani članci KB Dubrava Podnesen prvi odštetni zahtjev za smrt od korone u bolnici: Poznata svota koju traži obitelj preminule žene Posljedice liječničkih pogrešaka - 7 Svjedočanstvo liječnika o bizarnim i opasnim pogreškama: "Pacijent se žalio na bolove, nije se mogao ni sagnuti. Došao je na rendgen..."

Oni su na izmaku snaga - prodaja je gora nego ikad

Uz to, pred poljoprivrednicima su i druge muke. Europska unija osigurala je novac za donaciju 8000 tona. Ipak, do sada su iz doline Neretve krenule tek dvije tisuće tona.

A da je moglo i drugačije pokazuje primjer LAG-a Neretve koji je poljoprivrednicima osigurao prodajna mjesta po Hrvatskoj i riješio cijelu papirologiju. I tako su u dva tjedna prodali 300 tona mandarina.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju