Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon proljeća

Nagla promjena vremena: Samobor i dijelovi Zagreba probudili se uz snijeg

Snijeg u Zagrebu - 1
Snijeg u Zagrebu - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Snijeg u Zagrebu - 1 Snijeg u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Zagrebu - 2 Snijeg u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Zagrebu - 3 Snijeg u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Samoboru Snijeg u Samoboru Foto: DNEVNIK.hr +2 Počeo padati snijeg u Zagrebu - 3 Galerija 1/7 >>
Kako je i najavljeno, u utorak je došlo do zahladnjenja i promjene vremena, a u Zagrebu i Samoboru od jutra pada snijeg.

Nakon toplih i sunčanih proljetnih dana dio Hrvatske jutros se probudio uz snježne pahulje. Snijeg je prvo počeo padati u Samoboru, a postupno i u Zagrebu, gdje uz snijeg pada i kiša.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Zabijelili su se i drugi kontinentalni dijelovi zemlje, poput Međimurja i Karlovca. 

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danas prognozira pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u većini predjela osjetno hladnije i razmjerno vjetrovito.

Uz zahladnjenje kiša u gorju, ali i središnjim predjelima prelazi u susnježicu i snijeg.

Na Jadranu su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom koji u Dalmaciji lokalno mogu biti izraženiji. Popodne slijedi prestanak oborine i sa zapada postupno razvedravanje, a do večeri kiše će još biti u Dalmaciji.

U unutrašnjosti će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije veći dio dana puhat će umjereno jugo.

Najviša dnevna temperatura bit će od 7 do 13, u gorju mjestimice niža, a na Jadranu od 12 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene