Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karte izgledaju zastrašujuće

Stiže velika promjena vremena: Vruće i sparno još nekoliko dana, doznajte kad se očekuje "hladan tuš" i velik pad temperature

Nagla promjena vremena krajem tjedna (Foto: DHMZ)
Nagla promjena vremena krajem tjedna (Foto: DHMZ) DHMZ
Aktualno Galerija +0 Nagla promjena vremena krajem tjedna (Foto: DHMZ) Galerija 1/1 >>
Cijeli tjedan maskirao se u pravi ljetni tjedan, no na kraju tjedna čeka nas hladan tuš: pad temperature za 15 stupnjeva i kišovito vrijeme.

Sunčani i vrući ljetni dani uz tek pokoji pljusak još su s nama, s tim da će nam ovaj tjedan donijeti stabilnije vrijeme i više sunca, ali čak i stupanj-dva više temperature. Bit će vruće i sparno, osobito u unutrašnjosti, a tek krajem tjedna opet će biti nestabilnije uz grmljavinske pljuskove i malo ugodnije temperature. Ako ste izabrali kraj kolovoza za odmor, niste pogriješili.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Za cijelu Hrvatsku upaljen meteoalarm! Moguća obilna kiša, snažan vjetar već stvara probleme Ilustracija opasnost od poledice Stiže nova runda snijega, padat će i u nizinama: DHMZ izdao upozorenja

DHMZ prognozira kako će u nedjelju temperatura drastično pasti, i do 15 stupnjeva u većem dijelu zemlje, s početkom zahladnjenja u Istri u subotu, no samo za 5 stupnjeva. Nagli pad temperature i kiša obilježit će nedjelju.

Iznad Hrvatske jačat će polje visokog tlaka, zbog čega će biti stabilnije u cijeloj zemlji, sutra još možda pokoji pljusak samo u gorju.

Ujutro će na sjevernom i srednjem Jadranu biti još dosta vjetrovito, puhat će umjerena do jaka bura, a podno Velebita bit će i olujnih udara. Posvuda sunčano, u Posavini i po kotlinama unutrašnjosti može biti kratkotrajne magle.

Poslijepodne nas ne očekuju promjene, čeka nas sunčan i vruć, stabilan dan, a jedino osvježenje bit će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura biti će od 31 do 34 stupnja.

U Slavoniji će isto tako prevladavati sunčano i vruće vrijeme. Puhat će slab sjeverni vjetar, a najviša dnevna temepratura će iznositi oko 32 stupnja.

U Istri će oslabjeti bura i zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak. Bit će uglavnom sunčano i vruće, do 34 na Jadranu i oko 30 stupnjeva u gorju.

U unutrašnjosti Dalmacije moguć je i pokoji pljusak, ali ipak manje nego proteklih dana. Na obali i otocima bit će sunčano i vruće, a najviša dnevna temepratura do 34 stupnja. Puhat će umjeren maestral.

More je i dalje idealno za kupanje, od 23 do 27 stupnjeva.

UV indeks sutra će u cijeloj zemlji biti umjeren.

Na kopnu će više manje cijeli tjedan biti sunčan, vruć i sparan, a tek tamo prema kraju naziru se nove nestabilnosti. Zato u gorju već u četvrtak može biti rijetkih pljuskova.

Na Jadranu će isto tako prevladavati sunčano i vruće, bura će oslabjeti i puhat će većinom umjeren maestral.

Pred nama je još jedan pravi ljetni tjedan. Bit će sunčano i vruće, čak i koji stupanj toplije nego tijekom proteklog vikenda.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene