Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplo vrijeme pred nama

Bablje ljeto se nastavlja: Ne spremajte kratke rukave, čeka nas još sunca i topline

Toplo vrijeme nastavlja se i idućih dana. U drugoj polovici tjedna temperatura će biti malo niža, no i dalje iznad 20 stupnjeva, što je dosta toplo za ovo doba godine. Bit će i sunca, u utorak i četvrtak uglavnom suho, jedino u srijedu mjestimice kiša, i to više prema zapadu zemlje.

Nastavlja se ugodno toplo vrijeme, i danas nas čeka pretežno sunčano, a ujutro će malo više oblaka biti na sjeverozapadu, u gorju i na sjevernom Jadranu. Mjestimice je moguća i magla. Vjetar slab, rijetko umjeren jugozapadni, dok će temperatura biti od 8 do 13 stupnjeva u kopnenom dijelu te između 14 i 17 na moru.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Slika nije dostupna Izdržite još malo Kiša na kopnu se nastavlja, no uskoro stiže pravo proljetno vrijeme. Na Jadranu treba pripaziti na - UV zračenje

I poslijepodne će u većini krajeva biti pretežno sunčano, povremeno umjerena naoblaka, ali toplo. Najviša dnevna temperatura očekuje se oko 24 stupnja.

Vrlo slično i u Slavoniji i Baranji, dosta sunca i dosta topline. Premda će jutro biti svježe, danju će temperatura porasti barem do 23, a ponegdje možda i do 25 stupnjeva. 20-ak će danju biti i u gorskoj Hrvatskoj, a koji stupanj više na sjevernom Jadranu. Većinom sunčano, no oko Rijeke i u Gorskom kotaru može biti i umjerene naoblake, a rijetko i kap kiše. Puhat će uglavnom slab do umjeren jugozapadnjak.

Dalmaciju očekuje još jedan sunčan i vrlo topao, gotovo ljetni dan. Bit će tek nešto jugozapadnog vjetra, a temperatura bi u najtoplijem dijelu dana mogla ići i do 26 stupnjeva. Između 23 i 26, kako gdje. Temperatura mora je od 19 do 22.

Toplo vrijeme se nastavlja

Toplo vrijeme nastavlja se i idućih dana. U drugoj polovici tjedna temperatura će biti malo niža, no i dalje iznad 20, što je dosta toplo za doba godine. Bit će i sunca, u utorak i četvrtak uglavnom i suho, jedino u srijedu mjestimice kiša. I to više prema zapadu zemlje.

I na Jadranu bi u srijedu moglo biti kiše, češće na sjevernom dijelu, a najmanje na jugu. U utorak i četvrtak bit će barem djelomice sunčano, a svih dana ugodno toplo. Zapuhat će jugo, koje će u srijedu ponegdje biti i jako. U četvrtak već stabilnije, uz okretanje vjetra na sjeverozapadni, a i u petak će biti sunčano i toplo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene