Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Župan Darko Koren proglasio je danas elementarnu nepogodu i za ostalih devet općina i dva grada Koprivničko-križevačke županije, pošto ju je prošli tjedan proglasio u 14 jedinica lokalne samouprave.


Danas je elementarna nepogoda proglašena za gradove Đurđevac i Koprivnicu te za općine Rasinju, Novigrad Podravski, Kalinovac, Molve, Sokolovac, Sveti Ivan Žabno, Virje, Koprivnički Ivanec i Ferdinandovac.

Time je elementarna nepogoda zbog šteta od suše na poljoprivrednim kulturama proglašena u svim općinama i gradovima Koprivničko-križevačke županije, piše u priopćenju iz županova ureda.

Inače, u posljednjih šest godina poljoprivrednici su od županije povukli samo 86 tisuća kuna za izgradnju sustava navodnjavanja, a ove je godine do danas isplaćeno samo 2200 kuna, doznaje se u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Vezani članci Darko Koren Da se ne baci: I jedan župan cijepio se protiv korone preko reda Učenici u školi, ilustracija Jedna županija ne namjerava vratiti učenike u škole: "Nastavljamo nastavom na daljinu"

>> Suša i u Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji!

Po podacima županijske podružnice Savjetodavne poljoprivredne službe, samo je 150 hektara poljoprivrednog zemljišta navodnjavanjem osigurano od suše.

Podaci iz 2005., iz Nacionalnog projekta navodnjavanja gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj, govore da na području Koprivničko-križevačke županije ima 70.973 hektara poljoprivrednog zemljišta. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.