Dekan Veterinarskog fakulteta Nenad Turk potvrdio je kako je profesor protiv kojega je dvanaest studentica podnijelo prijavu za seksualno uznemiravanje dobio otkaz!

Galerija


Profesor Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, kojeg je dvanaest studentica prijavilo za seksualno uznemiravanje, dobio je otkaz. Potvrdio je to za Novu TV dekan fakulteta Nenad Turk.

Vezani članci Provjereno: Seksualno uznemiravanje - 12 Stegovno povjerenstvo odlučilo: Profesor s Veterinarskog fakulteta počinio tešku povredu radne dužnosti Maske, ilustracija Životinje se zapetljavaju u odbačene maske: Veterinarski fakultet u Zagrebu objavio važno upozorenje

Profesoru je najprije izrečena stegovna mjera, a nakon toga je Etičko povjerenstvo utvrdilo postojanje elemenata uznemiravanja.

Podsjetimo, ranije je za DNEVNIK.hr potvrđeno s Veterinarskog fakulteta kako je Povjerenstvo odlučilo da je optuženi profesor počinio tešku povredu radne dužnosti i ujedno narušio ugled Fakulteta.

Sam postupak pokrenut je nakon prijava o seksualnom uznemiravanju i vrijeđanju studentica. Opisivale su kako ih je dotični profesor na vježbama ponižavao i dobacivao im neprimjerene komentare sa seksualnim aluzijama. Njegovi ispadi sežu sve do 2008. godine, a prijavljen je i 2018., no tada se nije pokrenuo nikakav službeni postupak.

S Veterinarskog fakulteta ističu i kako je u međuvremenu na Fakultetu nadograđen sustav prijavljivanja bilo kakvih nepravilnosti kako bi se prevenirali slični ekscesi u budućnosti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr