Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio dekan

Profesor s Veterine kojeg su studentice prijavile za seksualno uznemiravanje dobio otkaz

Aktualno Galerija Seksualno uznemiravanje na Veterini - 3 Seksualno uznemiravanje na Veterini - 3 Foto: DNEVNIK.hr Seksualno uznemiravanje na Veterini - 2 Seksualno uznemiravanje na Veterini - 2 Foto: DNEVNIK.hr Seksualno uznemiravanje na Veterini - 1 Seksualno uznemiravanje na Veterini - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Seksualno uznemiravanje - 1 Provjereno: Seksualno uznemiravanje - 1 Foto: Provjereno +1 Provjereno: Seksualno uznemiravanje - 8 Galerija 1/6 >>
Dekan Veterinarskog fakulteta Nenad Turk potvrdio je kako je profesor protiv kojega je dvanaest studentica podnijelo prijavu za seksualno uznemiravanje dobio otkaz!

Profesor Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, kojeg je dvanaest studentica prijavilo za seksualno uznemiravanje, dobio je otkaz. Potvrdio je to za Novu TV dekan fakulteta Nenad Turk.

Pročitajte i ovo Slučaj KB Sveti Duh - 2 Bolnica Sveti Duh Skandal izbio zbog snimke tijela na podu bolnice: Nezakonit otkaz sad bi ih mogao skupo stajati Tomislav Gomerčić ''Nisam tražila'' Istraga na Veterinarskom fakultetu: "Skidam kapu i zbilja sam zahvalan studenticama na njihovoj hrabrosti“

Profesoru je najprije izrečena stegovna mjera, a nakon toga je Etičko povjerenstvo utvrdilo postojanje elemenata uznemiravanja.

Podsjetimo, ranije je za DNEVNIK.hr potvrđeno s Veterinarskog fakulteta kako je Povjerenstvo odlučilo da je optuženi profesor počinio tešku povredu radne dužnosti i ujedno narušio ugled Fakulteta.

Sam postupak pokrenut je nakon prijava o seksualnom uznemiravanju i vrijeđanju studentica. Opisivale su kako ih je dotični profesor na vježbama ponižavao i dobacivao im neprimjerene komentare sa seksualnim aluzijama. Njegovi ispadi sežu sve do 2008. godine, a prijavljen je i 2018., no tada se nije pokrenuo nikakav službeni postupak.

S Veterinarskog fakulteta ističu i kako je u međuvremenu na Fakultetu nadograđen sustav prijavljivanja bilo kakvih nepravilnosti kako bi se prevenirali slični ekscesi u budućnosti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene