Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u regiji

'Zovu nas kupci iz BiH i raspituju se za grijalice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zadnju potpunu obustavu ruskog plina europskim zemljama hrvatski građani se nisu oglušili, već je dio njih pohitao u obližnje prodajne centre po grijalice na električnu energiju. Za grijalice se zanimaju i građani iz Bosne i Hercegovine, koji su na svojoj koži već itekako osjetili nestašicu plina.

Glasnogovornik Bauhausa Zlatko Petrović za Dnevnik.hr izjavio je kako je u zadnja tri dana prodaja električnih grijalica porasla za čak 200 do 300 posto. Ljudi najviše traže radijatore i grijalice zatvorenog tipa, a događa se da jedan kupac uzima po dva do tri proizvoda.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Ilustracija Mnogima nije lako Nestašica važnih lijekova u Hrvatskoj: Pacijenti imaju nekoliko mogućnosti

>> Život bez plina: 'Kao u ratu, ali barem ne pucaju na nas'

>> Krizno stanje: Plina ima za još tri tjedna

'Jedan čovjek kupio je deset grijalica, a upiti nam stižu sa svih strana, pa i iz Bosne i Hercegovine u kojoj je stanje mnogo gore nego kod nas', rekao je Petrović te dodao kako Bauhaus, ako se prodaja nastavi istim tempom, ima dovoljno zaliha grijalica za još dva dana

Glasnogovornica Peveca Krunoslava Blaha kaže kako oni ne bilježe porast prodaje potaknute nestašicom plina. 'U ovo vrijeme godine normalno je da se grijalice više prodaju, čim se temperatura spusti ispod deset stupnjeva raste potražnja. Zasad nema pojačane kupnje grijalica zbog nestašice plina', objasnila je. Ni prodajni centar Baumax ne bilježi pojačanu prodaju grijalica.

Podsjetimo, zbog rusko-ukrajinskog spora potpuno je obustavljena isporuka plina dijelu europskih zemalja. U susjednoj Bosni i Hercegovini i Srbiji deseci tisuća kućanstava ostala su bez plina. Građani Sarajeva nastalo krizno stanje u šali uspoređuju s ratnim vremenima, a električne grijalice i drva najtraženija su roba. Panika je zavladala i u Srbiji, a posebno je teško u dječjoj novosadskoj bolnici koja se grije na plin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene