Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Vinkovcima je započela provedba projekata vrijednih oko 3,5 milijuna kuna.


Vinkovačke gradske vlasti započele su s provedbom projekata izgradnje Tehnološkog parka te Turističkog prstena Sopot u čiju provedbu će biti utrošeno oko 3,5 milijuna kuna od kojih će glavnina biti osigurana iz pretpristupnih i strukturnih fondova Europske unije.

Vezani članci Radovi u Općini Jelsa - 5 Jedna priča u sezoni, a potpuno drugačija izvan nje: Kako izgleda život u jednoj od posjećenijih ljetnih destinacija PR dm će s više od 4 milijuna kuna podržati projekte za oporavak i razvoj Sisačko-moslavačke županije

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić kazao je kako je za provedbu tih dvaju projekata jučer u Zagrebu s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisan sporazum o tehničkoj potpori. Nada se da će njihovom realizacijom Vinkovci dobiti sadržaje koje će pridonijeti razvoju Grada, te novom zapošljavanju.

‘Tehnološki park je oblik poduzetničkog inkubatora koji omogućuje mladim, visokoobrazovanim stručnjacima da počnu raditi i osnivati vlastite tvrtke primjenom visokih tehnologija’, rekao je Karlić na konferenciji za novinare. Dodao je kako će se vinkovački Tehološki park koji je osnovan prošle godine, nalaziti u bivšoj gradskoj vili u Ružinoj ulici, a dok se taj prostor ne obnovi, izgradi i opremi, park će privremeno biti smješten u prostoru nekadašnje osnovne škole Ivana Mažuranića.

Govoreći o projektu Turističkog prstena Sopot, Karlić je pojasnio kako je riječ o poticanju arehološkog i ekoturizma kroz revitalizaciju postojećih i osmišljavanje novih sadržaja na ruti koja bi šetnicom uz rijeku Bosut povezivala Vinkovce s nekoliko kilometara udaljenim s prapovjesnim arheološkim lokalitetom Sopot i zračnim pristaništem Sopot.

‘U sklopu projekta namjeravanmo revitalizirati postojeći Arheološki park Sopot, rekonstruirati šokački stan, šetnicu uz Bosut te urediti obalu Bosuta s odmaralištima, rekonstruirati biciklističke rute koje prolaze tim područjem te u konačnici na području zračnog pristaništa Sopot asfaltirati prilazne ceste i parkirališta te izgraditi heliodrom’, kazao je Karlić. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju