Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fešta dugo u noć

Pročitajte kako se u Australiji slavi Dan pobjede!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti proslavili su i pripadnici Hrvatske zajednice u Australiji.

Datum 5. kolovoz dostojno obilježava hrvatska dijaspora u Australiji. Tako su Ujedinjeni hrvatski klubovi u Hrvatskom klubu Sydney, u petak proslavili 17. obljetnicu vojno redarstvene akcije Oluja.

Kako je za Dnevnik.hr rekao glasnogovornik zajednice Jozo Brkić, Hrvati u Australiji inače slave sve hrvatske državne praznike.

Pročitajte i ovo Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ZABRANJENA TEMA Je li ministar Medved malo izgubio živce: "Ranijih godina mi smo to prakticirali, ali onda je on preuzeo. Ne želim više o tome" Slika nije dostupna GENERALNE PROBE FOTO Pogledajte kako izgleda Knin i kako teku pripreme prije sutrašnje proslave

>> Josipović: Hvala vam na svemu, vi ste različiti, ali svi neizmjerno volite Hrvatsku!

'U sklopu ovogodišnje proslave pripremljena je i izložba hrvatskog ratnog znakovlja za koju su posebno zanimanje pokazali mlađi naraštaji Hrvata Australije', rekao je Damir Ljubičić, zamjenik glavnog urednika tjednika 'Hrvatski vjesnik' iz Melbournea. Dodao je kako se svečane proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti održavaju u svim većim gradovima Australije.

Nalazite se u inozemstvu? Pošaljite nam svoju priču i fotografije na moj.report@novatv.hr.

Ove godine u proslavi je sudjelovao umirovljeni brigadni general, bivši zapovjednik 1. gardijske brigade Tigrovi i trenutačni predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tomo Medved.

'U posljednjih nekoliko godina na proslavi nazoče ugledni gosti iz Hrvatske, sudionici akcije Oluja', pojasnio je Ljubičić za Dnevnik.hr.

Da proslava nije tek formalna, pokazuje i fešta koja je počela 3. kolovoza u 19:30 te je trajala dugo u noć. Goste su dobrom glazbom počastili članovi hrvatskog glazbenog sastava 'Sto na sat' te je nastupila i hrvatska folklorna grupa 'Sydney'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene