Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procedura pred sudom

Proces Sanaderovog izručenja može potrajati i nekoliko godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slika Ive Sanadera od jutros je bila na stranicama Interpola.

Teške optužbe odnose se na prijevaru, organizirani i međunarodni kriminal. 'Policija iz drugih država, ukoliko imamo Ugovor o međunarodnoj kaznenopravnoj suradnji s tim državama, mogu uhititi osobu koja se nalazi na takvoj tjeralici. Nakon toga je moraju dovesti kod suda nadležnog u toj državi gdje je uhićen', objasnila je proceduru prof. dr. sc. Zlata Đurđević, s Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

>> FOTO i VIDEO: Mirjana Sanader smijući se rekla: Idem u grad

>> Potvrdio MUP: Ivo Sanader uhićen je u Austriji

Ivo Sanader pred sudom ima pravo tražiti branitelja, izložiti dokaze te biti saslušan. Sud tada odlučuje jesu li ispunjeni uvjeti za izručenje.

Ivo Sanader može tražiti i azil. Tada bi se osim postupka izručenja, vodio i paralelni postupak traženja azila. Sud će nakon svega odlučiti jesu li ispunjeni uvjeti za izručenjem i o tome obavijestiti austrijsko Ministarstvo pravosuđa koje donosi konačnu odluku. Cijeli proces može potrajati i do nekoliko godina. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene