Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez natječajne procedure

Pročelnica za socijalnu skrb sumnjivo dijeli novac udruzi svog supruga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split bruji o tome da je gradska pročelnica za socijalnu skrb, Vesna Zec godinama na sumnjiv način dijelila novac raznim gradskim udrugama, a osobito Udruzi za psihološku pomoć koju vodi njezin suprug. Pročelnica tvrdi, sve je po protokolu, no i neki gradski vijećnici otvoreno sumnjaju.

Splitska pročelnica za socijalu Vesna Zec godišnje podijeli od dva do tri milijuna kuna na 50-tak udruga. Na prozivke da novac dijeli mimo natječaja i netransparento oštro se brani. 'Imamo i interesne skupine koje podrže određene programe, nikada ja osobno ne odlučujem o nečemu', rekla je Vesna Zec, pročelnica Odjela za socijalnu skrb u Splitu. Pročelnica tvrdi kako ništa ne može sakriti jer sve kontrolira posebno Vijeće. No, Danijela Didić iz udruge Psyhoaktiva i Petar Martinić iz Udruge autista oštro optužuju pročelnicu Zec. Kažu kako članovi tog Vijeća sami svojim udrugama dijele novac, a druge udruge prepuštene su njihovoj milosti.

Pročitajte i ovo Čija je neaktivnost najodgovornija za zlostavljanje žena u Hrvatskoj? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obiteljsko nasilje Ubijena žena više puta prijavljivala supruga: Čije je nepostupanje najodgovornije za njezinu smrt? Slika nije dostupna Problem za ljubavnike CRNA UDOVICA Baka (80) na internetu tražila muškarce pa ih trovala

'U tom vijeću za ocjenjivanje projekata sjedi 10 ljudi od kojih je osam iz udruga koje se ujedno i natječu projektima. Dakle njih osam ocjenjuje sami svoje projekte', rekla je mr. Danijela Didić, psiholog iz Udruge Psyhoaktive. Novac uredno dobiva i Udruga za psihološku pomoć koju vodi Josip Zec, suprug pročelnice. Ta udruga godišnje dobije oko 140 tisuća kuna i ima prostor u centru grada.

U vrijeme kada kriza reže sve proračune mnogi se pitaju je li zaista moguće da šefica splitske socijale sumnjivo dijeli sredstva udruzi na čijem čelu je njen suprug. Protiv pročelnice Vesne Zec govori i gradska vijećnica Ljubica Vrdoljak. Vijećnica Vrdoljak je i na Gradskom vijeću rekla kako novac ne uspijevaju dobiti udruga djece oboljele od raka ili neke udruge invalida dok pročelnica Zec prilične novce mimo natječaja dijeli za neke marginalne projekte kao i vlastitom suprugu.

'I vrlo bezobrazno dijeli novce udruzi svoga muža bez da je ta Udruga prošla natječajnu proceduru', rekla je mr. Didić. Vesna Zec kao odgovor na optužbe pokazuje zahvalnice brojnih Udruga koje su dobile pomoć i podršku. Gradonačelnik Splita poručuje da će sve dodatno provjeriti. One koji su nestrpljivi i sumnjičavi upućuje da pročelnicu mogu i sami prijaviti Uskoku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene