Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljene preporuke

Problemi u sustavu za izdavanje recepata i uputnica: Oglasio se CEZIH

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Gotovo tjedan dana traju poteškoće u sigurnosnom spajanju pojedinih liječnika na sustav CEZIH.

Zbog sigurnosne nadogradnje sustava pojedini liječnici imaju problema sa spajanjem na sustav u kojemu se izdaju uputnice i recepti za lijekove.

Iz CEZIH-a poručuju da se intenzivno radi na otklanjanju problema te da su gotovo normalizirali rad.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Klara i Gordan Jandroković Dobila što je tražila Jandrokovićevoj kćeri usred štrajka riješen predmet na sudu: "U jednom ugovoru o kreditu se pojavljuje..." Oglasio se i predsjednik Sabora

"Problem koji se javlja određenim korisnici CEZIH sustava, a manifestira se kao nemogućnost spajanja u sustav, nastao je zbog sigurnosne nadogradnje programa za zaštićeno spajanje na pristupni sustav vanjskih CEZIH korisnika.

Proizvođač opreme i tehnička podrška intenzivno rade na otklanjanju problema, a naši su inženjeri zaobilaznim načinima uspjeli gotovo normalizirati rad.

Potpuno otklanjanje problema očekuje se u narednim danima čim proizvođač dostavi novu, prilagođenu verziju nadogradnje programa za zaštićeno spajanje vanjskih korisnika.

Dotad su dane preporuke svim informatičkim podrškama zdravstvenih ustanova na kakav način korisnicima omogućiti spajanje na CEZIH sustav", navode u priopćenju.

Pročitajte i ovo Matura FORMA, A NE SADRŽAJ Pao je maturu jer je esej napisao velikim tiskanim slovima: "Sustav ga je ispljunuo i dao mu kaznu kao da je porazbijao pola škole"

Upute za korisnike nalaze se na stranici CEZIH-a.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene