Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na splitskom području došlo je do zamućenja vode, zbog čega su iz Vodovoda poručili da je vodu za piće prije uporabe potrebno istaložiti, a onda samo bistri dio prokuhati.


Voda na splitskom području nije za piće, odnosno kako su izvijestili iz splitskog Vodovoda i kanalizacije, savjetuju da se voda za piće prije uporabe istaloži, a zatim samo bistri dio prokuha.

Vezani članci Nevrijeme u Splitu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1 Zamutio se izvor rijeke Jadro, splitski Vodovod: "Voda je ispravna, ali ipak je prokuhajte prije korištenja" Voda za piće (Foto: Getty Images) Splitski vodovod utvrdio da nema zagađenja: Ženi iz slavine ipak nije curila nafta...

Poručili su kako se voda može koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe.

Priopćenje Vodovoda i kanalizacije Split prenosimo u cijelosti:

"Zbog obilnih oborina što su pale na širem splitskom području, došlo je do pojave zamućenja vode na izvorištu rijeke Jadro.

Analize su pokazale da zamućena voda s izvorišta rijeke Jadro pristiže u vodopskrbnu mrežu grada Splita, Solina, Kaštela i Trogira, slijedom čega je došlo, odnosno u pojedinim dijelovima vodoopskrbnog sustava postepeno dolazi do zamućenja vode.

U tijeku su ispitivanja kemijskih i mikrobioloških parametara.

Savjetujemo da se voda za piće prije uporabe istaloži, a zatim samo bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe.

Mjera ostaje na snazi do daljnjega", stoji u priopćenju.