Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon obilnih oborina

Problemi s vodom u Splitu: "Vodu za piće prije uporabe prokuhajte"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom području došlo je do zamućenja vode, zbog čega su iz Vodovoda poručili da je vodu za piće prije uporabe potrebno istaložiti, a onda samo bistri dio prokuhati.

Voda na splitskom području nije za piće, odnosno kako su izvijestili iz splitskog Vodovoda i kanalizacije, savjetuju da se voda za piće prije uporabe istaloži, a zatim samo bistri dio prokuha.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Slika nije dostupna Provedena izvanredna analiza Problem s vodom u Splitu: ''Ne nasjedajte na lažne informacije''

Poručili su kako se voda može koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe.

Priopćenje Vodovoda i kanalizacije Split prenosimo u cijelosti:

"Zbog obilnih oborina što su pale na širem splitskom području, došlo je do pojave zamućenja vode na izvorištu rijeke Jadro.

Analize su pokazale da zamućena voda s izvorišta rijeke Jadro pristiže u vodopskrbnu mrežu grada Splita, Solina, Kaštela i Trogira, slijedom čega je došlo, odnosno u pojedinim dijelovima vodoopskrbnog sustava postepeno dolazi do zamućenja vode.

U tijeku su ispitivanja kemijskih i mikrobioloških parametara.

Savjetujemo da se voda za piće prije uporabe istaloži, a zatim samo bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe.

Mjera ostaje na snazi do daljnjega", stoji u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene