Buka i prašina ovih dana na splitskoj plaži Žnjan, dok se uklanjaju ilegalni objekti. No prašinu je podigla i informacjia da su račune ugostitelja za vodu plaćali građani Splita.


O kojem iznosu se radi, ne zna ni Grad ni Vodovod. Iz Gradske uprave kažu nam kako će, osim računa za vodu, sada istražiti i druge račune, poput onih za struju.

Vezani članci Navodni napadač u Splitu Brat ubojice iz Splita potvrdio je da je napadnut: "Mislili su da se osvećuju i da to može išta promijeniti. A ne može" Denis Barić (Foto: Dnevnik.hr) Ne jenjava bura zbog golemih računa: "To je kao da su u 15 dana već potrošili godišnju količinu vode!"

Nakon što su prestala vrijediti koncesijska odobrenja, računi za vodu slani su Gradskoj upravi. U Vodovodu kažu da nemaju informacije je li iz gradskog proračuna nekome plaćen račun za vodu.

"Po isteku koncesijskih odobrenja računi su se fakturirali na Grad Split ukoliko je Grad Split evidentiran kao vlasnik potrošačkog mjesta, a ukoliko je korisnik platio priključak ili preuzeo obvezu isti je bio i obveznik plaćanja računa. Direktor društva je od mjerodavnih službu u društvu zatražio relevantnu dokumentaciju te ćemo po primitku iste upoznati javnost", poručuju iz Gradske uprave.

Veći dio računa je podmiren ali ostao je jedan dio koji još treba platiti. Ovrhe zasad nisu pokrenute, poručili su iz Splitskog Vodovoda. O kojem iznosu novca se radi, u Gradskoj upravi ne znaju.

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela poručuje da građani Splita neće plaćati račune za vodu ugostiteljima. "Zato što to nema smisla... Oni koji su ostvarili utrošak vode ili struje su to na različite načine pokušavali plaćati. Jeli netko recimo tako taj svoj trošak prebacio na grad to sada istražujemo to nam je friška vijest", kaže Vela.

Bivši gradonačelnik Ivo Baldasar za Novu TV kaže kako o problemu s računima za vodu ne zna ništa. Ne sjeća se kaže da je potpisao nikakav papir po kojem je grad vlasnik priključka. Uvjeren je, tvrdi, da se radi o spinu.

Ugostitelji sa Žnjana o svemu šute. Nema reakcije s njihove strane o ovom slučaju.

Rušenja se u međuvremenu nastavljaju. Iz građevinske inspekcije kažu sve će biti gotovo do ponedjeljka. protiv vlasnika odnosno investitora inspekcija je podnosila i prekršajne i kaznene prijave, poručili su iz ministarstva graditeljstva. Spominju se i nova rušenja u Splitu a u ministarstvu kažu, sve će se znati na vrijeme.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr