Do sada je probijeno 1,2 kilometra druge cijevi tunela Učka. Ministar mora, prometa i infrasturkture Oleg Butković obišao je radove koji se odvijaju istovremeno i s istarske i s kvarnerske strane.

Galerija Tunel Učka - 4 Tunel Učka - 3 Tunel Učka - 2 +0 Tunel Učka - 1

Planirano probijanje tunela je u ljeto 2023. godine, a završetak cijelog projekta u ljeto 2024. godine. Cijeli projekt Istarskog ipsilona zaokružit će puni profil autoceste od tunela Učka do čvora Matulji.

"Mi smo u ovom trenutku nakon potpisanog memoranduma u fazi pripreme toga, bitnih elemenata ugovora koji će se završiti kroz 2-3 mjeseca i onda idemo po istom principu prema Bruxellesu prema notifikaciji i onda bi, budući da postoje građevinske dozvole koje su isto u nekoliko faza, radovi mogli krenuti sljedeće godine", kazao je Oleg Butković, ministar mora prometa i infrastrukture. 

Slika nije dostupna Ministar Butković: Puni profil Istarskog ipsilona do iduće turističke sezone, druga cijev tunela Učka do 2024.

Rovinj (Foto: Dnevnik.hr) Istra nautički turizam podigla na novu razinu: Za najluksuzniju marinu već su registrirani godišnji vezovi

Dario Silić, generalni direktor Bina Istre rekao je kako je cilj do kraja ove godine početak spajanja Matulja s HAC-om, tako da se od Pule do Zagreba može doći bez zaustavljanja u dva i pol do tri sata. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju