Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prizor za pamćenje

Snimio medvjedicu s mladuncima kraj Novog Vinodolskog: "Majka je bila vrlo pažljiva i budno ih je pratila"

Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk)
Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) Zoran Turk
Aktualno Galerija Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) Foto: Zoran Turk Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) Foto: Zoran Turk Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) Foto: Zoran Turk Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) Foto: Zoran Turk +0 Medvjedica i medvjedići (Foto: Zoran Turk) Galerija 1/5 >>
Prizor za pamćenje imao je šumar Zoran Turk, koji je prilikom obilaska terena kod Novog Vinodolskog ugledao majku medvjedicu kako šeta cestom sa svoja dva mladunca.

Susret za pamćenje imao je diplomirani inženjer šumarstva Zoran Turk u ponedjeljak oko 13 sati na šumskom predjelu u sastavu šumarije Novi Vinodolski.

Vraćajući se s redovitog obilaska terena u reviru Vučjak zamijetio je medvjedicu sa dva medvjedića.

Pročitajte i ovo Medvjedić Matija pronašao novi dom (Foto: Zoološki vrt) Star oko mjesec dana Medvjedić pronađen na cesti dobio novi dom: "Ima dobar apetit, a zvat će se..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okršaj u šumi Štitila medvjedića: Lovca na divlje svinje napala medvjedica. Lovac preživio, ona nije

"Majka je bila vrlo pažljiva i budno ih je pratila s obzirom na to da su oni još bebe i polako hodaju. Zato sam i stigao sve slikati i snimiti sa sigurne udaljenosti, iz automobila", rekao je Zoran Turk.

Medvjedice mlade nose između 28 i 32 tjedna, a kote ih u brlogu tijekom zime. Kada se okote, teže svega 350 grama. S majkom provode prvu godinu života, a idućeg proljeća nastavljaju samostalno.

"Iako do proljeća medvjedići već dovoljno stasaju da mogu s majkom napustiti brlog, medvjedica ih tijekom toplog dijela godine još podučava kako tražiti hranu i priprema za snalaženje u medvjeđem životu", ispričao je Zoran Turk.

Aktualno Zanimljiva razmjena poklona Plenkovića i kineskog premijera: Rimčev bicikl, nogometna i košarkaška lopta +0 Razmjena poklona (Foto: Greyp Bikes) Hrvatska Zanimljiva razmjena poklona Plenkovića i kineskog premijera: Rimčev bicikl, nogometna i košarkaška lopta 1/1 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene