Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen na 27 godina

Ubojica zbog neuračunljivosti izbjegao zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud ukinuo je presudu županijskog suda kojom je grobar ubojica Stjepan Ščančar iz Dugog Sela osuđen na 27 godina zatvora za ubojstvo svoje 17-godišnje susjede Anite. Vještak je utvrdio da je Ščančar poremećena ličnost i da mora na promatranje. Obitelj žrtve je užasnuta.

Iako je priznao da je zadavio i pokopao svoju susjedu Anitu, grobar ubojica Stjepan Ščančar ipak još neće u zatvor na 27 godina. Presuda županijskog suda je poništena, a Vrhovni sud odlučio je da će se ponovno utvrđivati njegova ubrojivost. Vijest u ukidanju kazne ubojici njihove kćeri obitelj Kulaš ostavila je šokiranima. 

Pročitajte i ovo Ubojsto i samoubojstvo u Rijeci Strašan zločin u Rijeci Nasmrt izbodeni muškarac bio je poznat policiji: 2012. na sličan način ubio je svog tadašnjeg partnera Slika nije dostupna 'Moj sin nije ubio Anitu Kulaš'

'Svi smo bili u šoku zato što su prošle već dvije i pol godine i znamo da to nije bilo ubojstvo na mah, nego je bilo planirano. On je znao gdje će ju pokopati', rekao je otac ubijene Anite Josip Kulaš.

Ovo ne bi bilo prvi put da ubojice simuliraju neuračunljivost. Psihijatri kažu da se simulirati može, ali ne zadugo. A je li Stjepan Ščančar zaista psihopat iz susjedstva ili samo proračunati simulator pokazat će sljedeća ročišta.

'Naša iskustva kažu da oni koji simuliraju neuračunljivost izdrže od devet do 12 dana kada ipak simulanti propadnu u svojoj priči', rekla je Marina Kovač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene