Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zapovjednik Interventne policije svjedočio je da su ih prosvjednici odmah napali bacajući na njih cigle i kamenje.


Saslušanjem svjedoka pred sucem Milenkom Đakovićem nastavljen je proces prosvjednicima koji su napali policiju u središtu Zagreba 26. veljače odvojeno od mirnog prosvjeda 'Stop progonu hrvatskih branitelja'. Tada je lakše ozlijeđeno 30 interventnih policajaca. Prosvjednici su krenuli Radićevom ulicom prema Markovu trgu namjeravajući probiti policijski kordon.

Vezani članci Usred prosvjeda zalijepio se za cestu - 3 FOTO Kakav maher! Usred prosvjeda zalijepio se za cestu: Policajci ga morali spašavati Policija, ilustracija Policija privela Čeha (28): Napao sunarodnjakinju, razbio joj mobitel i ozlijedio nju i dva policajca

Zapovjednik Interventne policije Ivan Arbutina kazao je da su ih prosvjednici napali bocama i kamenjem čim su im se približili na 10 metara udaljenosti. Policija je pričekala najmanje 10 minuta prije nego što su počeli s intervencijom.

Svjedoci obrane pak tvrde da su u stampedu prosvjednika pred policijom nastradali i oni koji nisu sudjelovali u izgredima. Zasad je krivnju priznao tek drugi optuženik D.T. od njih 33, i to nakon što se vidio na policijskim snimkama. (Agencija VLM)