Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno odgođen

Privremeni stečajni upravitelja Uljanika: "Ispunjena su oba razloga za otvaranje stečaja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uljanik d.d. ispunjava oba razloga za otvaranje stečajnog postupka - nesposoban je za plaćanje i prezadužen, utvrdio je privremeni stečajni upravitelj Damir Majstorović u izvješću koje je u srijedu objavljeno web stranicama Ministarstva pravosuđa e-oglasna.

Trgovački sud u Pazinu je 6. ožujka pokrenuo prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanikom d.d., krovnom tvrtkom Uljanik grupe, a ročište je u tom postupku zakazano za 3. svibnja. Prijedlog za otvaranje stečaja nad Uljanikom d.d. podnijela je 5. ožujka Fina, i to zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, u ukupnom iznosu od 28,2 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Uljanik Stara uprava Državno odvjetništvo otvorilo istragu u Uljaniku: Milijunski bonusi i golema šteta Marin Lerotić slučaj Uljanik Lerotić pozvao Filipovića: "Brodogradnja je dio pulskog identiteta"

"Utvrđuje se da su ispunjena oba razloga za otvaranje stečajnog postupka", navodi Majstorović u zaključku svog izvješće, podsjećajući da su, sukladno Stečajnom zakonu, stečajni razlozi nesposobnost za plaćanje i prezaduženost.

Podsjetimo, odlukom Trgovačkog suda u Pazinu još je jednom odgođen stečaj brodogradilišta Uljanik. Sud je stečaj odgodio do 13. svibnja u 9 sati, no ako dotad ne dođe do deblokade računa, daljnja odgoda više neće biti moguća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene