Obavijesti Video Pretražite Navigacija
San postaje stvarnost

Ekipa Dnevnika Nove TV provezla se gotovo završenom dionicom Koridora 5c: Uskoro će zaživjeti i spektakularan most

Aktualno Galerija Koridor 5c u Hrvatskoj Koridor 5c u Hrvatskoj Foto: DNEVNIK.hr Izgradnja Koridora 5c u Hrvatskoj - 2 Izgradnja Koridora 5c u Hrvatskoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Izgradnja Koridora 5c u Hrvatskoj - 4 Izgradnja Koridora 5c u Hrvatskoj - 4 Foto: DNEVNIK.hr Izgradnja Koridora 5c u Hrvatskoj - 1 Izgradnja Koridora 5c u Hrvatskoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izgradnja Koridora 5c u Hrvatskoj - 3 Galerija 1/5 >>
Baranjom bruje građevinski strojevi jer se privodi kraju izgradnja hrvatskog dijela paneuropskog Koridora 5c. Dugogodišnji san polako postaje stvarnost, a ekipa Dnevnika Nove TV prva se provezla gotovo završenom dionicom od Osijeka do Belog Manastira.

U Baranji se grade posljednji kilometri buduće autoceste. Dionica od Osijeka do čvora Beli Manastir, duga 24,6 kilometara, uskoro će biti gotova.

"Mi smo trenutno na cirka 80 posto dovršenosti projekta. U dosta dobroj smo fazi dovršenosti radova, a plan nam je krajem ove godine puštanje ove dionice u promet", rekao je Joško Bolić, glavni inženjer gradilišta.

Potkraj godine Beli Manastir će tako biti izravno povezan s Osijekom, a konačno će zaživjeti i prije pet godina izgrađen spektakularni most preko Drave, koji je s 2,5 kilometra dužine duži i od Pelješkog. Nakon toga Hrvatskoj preostaje još spojiti se s Mađarskom.

"Natječaj je u pripremi i plan je da ovo ljeto imamo izvođača za preostalih pet kilometara", rekao je Bolić.

Pročitajte i ovo Tržnica Velika Gorica - 3 NAKON OBJAVE U DNEVNIKU NOVE TV Sramotno stanje: Higijensko-ekološku bombu u Velikoj Gorici obišla sanitarna inspekcija, poznato i koliku bi kaznu mogao dobiti vlasnik

Koridor 5c u konačnici će se protezati od Ploča do Budimpešte. Kroz Hrvatsku već prolazi 59 kilometara autoceste, posljednja dionica privodi se kraju, a spoj s Mađarskom očekuje se 2024. godine. Autocestom kroz Hrvatsku u cijelosti će se moći prometovati za dvije godine, isto najavljuju i Mađari, dok iz BiH poručuju da će njima za završetak radova trebati još šest godina.

Koridor 5c u Hrvatskoj Koridor 5c u Hrvatskoj Foto: DNEVNIK.hr

Od autoceste A5, na paneuropskom koridoru, Slavonci imaju velika očekivanja. Podignut će, smatraju, i konkurentnost hrvatskog istoka.

"Lakše za gospodarenje, s biznisom, s poslovima, s logističkim centrima, s investicijama, sa svim onim što će olakšati i ubrzati dotok ljudi i robe", rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Pročitajte i ovo Suzana Hitrec, predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja POČELA PODJELA TESTOVA Kako će u praksi izgledati testiranje učenika? "Pretpostavljamo da će onaj koji je uzeo testove i obaviti testiranje. Ne očekujemo neki veći otpor"

Dovršetak autoceste na Koridoru 5c vrijedan je više od 100 milijuna eura, a financiran je novcem Europske i Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene