Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik zgrožen

Split: Iz pritvora na sud doveden polugol?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski odvjetnik Boris Milošević ispričao je kako je njegov klijent u sudnicu Općinskog suda u Šibeniku doveden - polugol.

Prošlog četvrtka u 9:30 sati, klijent Boris Miloševića doslovno polugol donesen u sudnicu, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

To se događalo na zakazanoj sjednici izvanraspravnog vijeća na kojoj se odlučivalo o prijedlogu odvjetnika Miloševića da se njegovu klijentu, 20-godišnjem Stipi Krečku, ukine istražni zatvor i odredi jamstvo.

Krečak, koji je navodno pripadnik zloglasne šibenske grupe delinkvenata nazvane 'Mirmidonci', u istražnom se zatvoru nalazi od početka travnja zbog prijetnje 47-godišnjem sugrađaninu.

Mladić je, prema priopćenju policije, osumnjičen da je 31. ožujka u večernjim satima u Šibeniku, ispred obiteljske kuće oštećenog, zbog veze s njegovom kćeri, ozbiljno prijetio. Navodno je ona htjela prekinuti njihovu ljubavnu vezu, no Krečak joj je potom dosađivao te je njezin otac odlučio intervenirati i reći mladiću da se ostavi njegove kćeri. Tada je došlo do toga da je on njezinu ocu kazao: 'J... se, ubit ću te!'

Tko opljačka potopljenu kuću bit će kažnjen više nego za 'običnu' pljačku

Svi prisutni na sjednici ostali su zatečeni, jer je mladić u sudnicu doslovno unesen, i to polugol, samo u kratkim hlačama, bez majice i obuće. Četiri zatvorska čuvara unijela su ga u sudnicu okovanog lancima, dvojica držeći ga za ruke, a dvojica za noge, te su ga nekoliko minuta ostavili na podu u klečećem položaju.
Krečak je nekoliko dana prije završio u samici jer je kod njega pronađen mobitel, a tog se jutra navodno nije želio obući za odlazak na raspravu.

Mladiću je odbijen prijedlog za jamstvo te mu je produljen ostanak u istražnom zatvoru, u kojem može biti maksimalno tri mjeseca, odnosno još oko mjesec dana.

'Zgrožen sam postupanjem čuvara, pogotovo zbog toga što njihova prisutnost nije bila nužna na ovoj raspravi jer to nije bila glavna rasprava. Razmišljam o tome da tražim izuzeće cijelog suda, jer može on biti mirmidonac ili bilo što drugo, ali ovako se na sud ne dovode ni najveći ubojice, a ovo je doslovno bilo kao da se nalazite u Guantanamu', kaže odvjetnik Milošević.

Dodaje da je 15-ak minuta nakon završetka rasprave došao u zatvor u Šibeniku i tada su mu doveli klijenta normalno odjevenog i s cigaretom u ustima.

Nakon što je Krečak, polugol i okovan, ipak saslušan, sudsko vijeće izišlo je iz sudnice na odlučivanje o prijedlogu, što također nije uobičajeno sudsko postupanje.

Sutkinju Dijanu Jakoliš do trenutka dovođenja okrivljenika djelatnici Zatvora u Šibeniku nisu ni na koji način upozorili da okrivljeni Krečak odbija doći i odjenuti se. Potvrdila je da je na sjednicu doveden u kratkim hlačama u pratnji četvorice djelatnika zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene