Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I do osam godina

Tko opljačka potopljenu kuću bit će kažnjen više nego za 'običnu' pljačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otegotna je okolnost kad netko krade u uvjetima katastrofe, odnosno u situaciji kad se vlasnici ne mogu adekvatno zaštititi, objasnio je sudac Ante Kvesić

Dok je gotovo cijela zemlja pomagala ljudima s poplavljenih područja, u Gunji i Rajevom Selu navodno su se pojavili potencijalni pljačkaši koji su htjeli iskoristiti tuđu nesreću. U strahu od pljački dio mještana nije htio napustiti svoje domove.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Kako piše Glas Slavonije, prema Kaznenom zakonu pljačka u ovakvoj situaciji kvalificira se kao teška i kažnjava se drugačije od onih u uobičajenim oklonostima.

Spasiocima zabranjen ulaz u vodu zbog moguće epidemije, rade samo iz čamaca

Kada se proglasi katastrofa, što se dogodilo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, uhvaćeni u pljački kaznit će se s jednom do osam godina zatvora.

'Otegotna je okolnost kad netko krade u uvjetima katastrofe, odnosno u situaciji kad se vlasnici ne mogu adekvatno zaštititi. Za to je zapriječena gotovo dvostruka kazna od kazne za krađu jer je u svojoj naravi dvostruko teža. Nažalost, uvijek se nađu oni koji pokušavaju iskoristiti tuđu nesreću i samim tim odgovorni su za svoja nedjela. Možemo reći, odgovorniji od onih u drugim situacijama', objasnio je sudac osječkog Županijskog suda, Ante Kvesić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene