Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok Kinezi grade punom parom

Gradnja pristupnih cesta za Pelješki most mogla bi početi za 30 dana, no građani nisu sigurni hoće li biti gotove na vrijeme: "A pitaj Plenkovića, što mene pitaš"

Plan izgradnje Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Plan izgradnje Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Plan izgradnje Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Plan izgradnje Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plan izgradnje Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Plan izgradnje Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Plan izgradnje Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Plan izgradnje Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gradilište Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gradilište Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gradilište Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/5 >>
Pelješki most gradi se punom parom, a za pristupne ceste konačno je došao kraj administrativne trakavice.

Resorni ministar uvjerava, gradnja kreće brzo i sve će biti gotovo u roku. Provjerili smo što na sve kažu građani na jugu.

Gradnju pristupnih cesta za Pelješki most grčka tvrtla Avax mogla bi početi i za mjesec dana.

"Trebalo je i do sad početi već, ali evo počet će valjda", kaže Ante.

"Nama je jako drago jer ovo u Neumu više nema smisla...", smatra Karla.

Pročitajte i ovo Pristupne ceste Pelješac (Foto: Dnevnik.hr) Ministar frustriran Pelješki most: Kinezi rade brže od zadanih rokova, ali gradnju pristupnih cesta koči hrvatska birokracija

Pročitajte i ovo Kineski radnici u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 naporno rade da stignu rokove Kako žive kineski graditelji Pelješkog mosta: "Malo troše, ali radi mosta ćemo sve to podnijeti"

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbila je žalbu austrijskog Strabaga. Čekala se odluka i za još jednu dionicu pristupnih cesta koju gradi upravo Strabag, a na to s žalio grčki Avax. I ta žalba je odbijena.

"Nakon ovoga, budući da je ugovor bio sastavni dio natječaja, vrlo brzo će se potpisati ugovor i početi raditi. Kada? U narednim danima, teško mi je sada reći koji dan, ali to je sad to, nema više ni jednog pravnog lijeka koji bi mogao zaustaviti početak radova... Nema bojazni za ništa, sve je optimistično", rekao je ministar Oleg Butković.

Posao koji je dobila grčka kompanija kada su u pitanju pristupne ceste i obilaznica Ston vrijedan je 511 milijuna kuna. Iz HC-a poručuju nakon što ih uvedu u posao imaju rok od 30 mjeseci za dovršetak radova.

Građani ne znaju hoće li biti sve dovršeno na vrijeme, ali jasno upućuju na nekoga tko bi to mogao znati.

"A pitaj Plenkovića, što mene pitaš...", kaže Pavo.

"Samo se nadam da će se početi raditi, bili bi sretni svi", smatra Marica.

"Glavno da bude gotov, pa kad bude bude, ja se nadam da ću ga dočekati", govori Mira.

Radovi na samom mostu napreduju iz dana u dan - u projektu je i predviđeno kako će most biti gotov prije pristupnih cesta. A rokovi i kašnjenja - građani juga ionako most i pristupne ceste čekaju više od desetljeća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene