Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud u Beogradu

Zakazano pripremno ročište za četvoricu hrvatskih pilota u Beogradu: "Oni to ne mogu dokazati, nismo zapovjedili"

Aktualno Galerija Danijel Borović Danijel Borović Foto: DNEVNIK.hr Piloti - 3 Piloti - 3 Foto: DNEVNIK.hr Piloti - 2 Piloti - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Piloti - 1 Galerija 1/4 >>
Na beogradskom sudu 26. prosinca zakazano je pripremno ročište za četvoricu umirovljenih hrvatskih pilota - u Srbiji optuženih za ratni zločin u Oluji.

Tamošnje tužiteljstvo tereti ih za raketiranje izbjegličke kolone na Petrovačkoj cesti u BIH i ubojstvo 13 civila.

Jedan od njih, umirovljeni hrvatski pilot Danijel Borović, kojem bi se trebalo suditi u odsutnosti kaže kako nitko od njih nije u kontaktu s odvjetnikom kojeg su dobili po službenoj dužnosti.

Odbacuje optužbe, ne priznaje postupak i traži da se utvrde sve pravne činjenice.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjetio Ivana Lukana OPORAVAK U TOPLICAMA Milanović posjetio pilota ozlijeđenog u padu MiG-a: Dvije su želje ključne

"Koliko sam upoznat s tim, nema konkretnih dokaza, čak za nas četvoricu što su izdvojili po zapovjednoj odgovornosti, a mi to nismo zapovjedili - oni to ne mogu dokazati, nismo zapovjedili. Ali oni će, naravno, ako je takav plan da je političko suđenje donijeti presudu i mi ćemo biti proglašeni ratnim zločincima. U tome je problem", navodi Borović.

"Hoće li imati dokaze, izmisliti dokaze? Teško je reći", dodaje u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Pratimo situaciju na Kosovu" Banožić čeka rezultate crne kutije o padu MiG-a, obišao ozlijeđenog pilota: "Pričali smo o nogometu"

"Mislim da je ovo posljedica priče u kojoj Hrvatska tereti njihovu šestoricu što je pravomoćno potvrđena optužnica za napad na Banske dvore i mislim da su oni 2021. intenzivirali prikupljanje podataka i pokrenuli su kontra postupak da bi malo amortizirali", smatra Borović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene