Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPORAVAK U TOPLICAMA

Milanović posjetio pilota ozlijeđenog u padu MiG-a: Dvije su želje ključne

Zoran Milanović posjetio Ivana Lukana
Zoran Milanović posjetio Ivana Lukana Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić
Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je u Varaždinskim Toplicama bojnika Ivana Lukana, pilota HRZ-a koji je ozlijeđen u nedavnom padu aviona MiG-21.

Bojnik Ivan Lukan, pilot HRZ-a, oporavlja se u lječilištu Varaždinskih Toplica nakon što je ranije uspješno operiran.

Posjetio ga je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović i u razgovoru mu poželio brz i uspješan oporavak, priopćeno je iz Ureda predsjednika. 

Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-21 srušio se tijekom planske obučne aktivnosti u utorak, 6. prosinca 2022. na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji.

Zoran Milanović posjetio Ivana Lukana Zoran Milanović posjetio Ivana Lukana (Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić)

U MiG-u su bili pukovnik Zvonimir Milatović i bojnik Ivan Lukan, koji su se uspješno katapultirali iz aviona netom prije pada. Milatović je nakon liječničkog pregleda otpušten kući, a Lukan je uspješno operiran i oporavlja se u lječilištu Varaždinskih Toplica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Pratimo situaciju na Kosovu" Banožić čeka rezultate crne kutije o padu MiG-a, obišao ozlijeđenog pilota: "Pričali smo o nogometu"

Pročitajte i ovo Transport olupine MiG-a Što je uzrok padu? Dijelovi MIG-a odvezeni u Zagreb, slijedi istraga: "Ovo je možda upozorenje da se ne forsiraju nikakve vježbe dok ne dođu novi zrakoplovi"

Uz Milanovića u posjetu bojniku Lukanu bili su i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 91 Krila brigadir Nikola Mostarac i zapovjednik eskadrile pukovnik Zvonimir Milatović.

Milanović je u Varaždinu sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade 'Puma'.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene