Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisam mogao gledati kako se muči'

Sisak: Na sudu otac koji je ubio teško bolesnu kći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripremnim ročištem na Županijskom sudu u Sisku počeo je postupak protiv Jose Gregurića (56), koji je 8. listopada prošle godine usmrtio svoju teško bolesnu i nepokretnu 23-godišnju kćer Marijanu.

Na današnjem pripremnom ročištu, zatvorenom za javnost, nije se konkretno očitovao o svojoj krivnji, potvrdila je sutkinja Melita Avedić.

Pročitajte i ovo Nesreća u Sisku - 3 Žena poginula na mjestu Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao" Roman Rosavec Zlouporaba položaja HDZ-ov dožupan prijatelju nabrijao Audi na račun Županije: U zatvor neće, radit će za opće dobro

Nije mogao gledati agoniju svoje kćeri

Nakon ubojstva Gregurić je policiji rekao da više nije mogao gledati agoniju svoje kćeri. Dao joj tablete a zatim rezao žile na zapešću, nakon čega je na isti način pokušao i sebi oduzeti život, no njega su liječnici uspjeli spasiti.

Prijeti mu do 5 godina zatvora

Kako hrvatsko zakonodavstvo ne poznaje kazneno djelo ubojstva iz samilosti, prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, Greguriću se sudi prema članku 90. Kaznenog zakona, koji za ubojstvo predviđa kaznu zatvora od najmanje pet godina.

>> Ubio suprugu, pobjegao pa ga udario automobil

Sutkinja Avedić je rekla novinarima nakon današnjeg ročišta da je prihvaćen prijedlog obrane da se prije dokaznog postupka obavi psihijatrijsko vještačenje okrivljenoga, kako bi se ustanovio stupanj njegove ubrojivosti u trenutku počinjenja kaznenog djela. Budući da se Gregurić tijekom listopada i studenoga prošle godine više od mjesec dana nalazio na psihijatrijskom liječenju u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači, sud već raspolaže s opsežnom medicinskom dokumentacijom, kazala je.

Slijedi psihijatrijsko vještačenje

Ako se ustanovi smanjena ubrojivost okrivljenoga, moguće je izricanje i manje kazne od zakonom predviđene. Prvo sudsko ročište biti će zakazano nakon završetka psihijatrijskog vještačenja, rekla je sutkinja Avedić.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene