Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Pripremite se za smrzavicu: Temperatura pada na desetak stupnjeva ispod ništice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bura je i u četvrtak ograničavala vožnju uz obalu. U petak bi zbog istog razloga moglo biti problema u prometu jer će sve do sredine subote biti jake i olujne bure, podno Velebita i s orkanskim udarima.

Osim s burom, tjedan nastavljamo i s hladnoćom. Danas će biti još malo hladnije nego u četvrtak, a osobito će niska temperatura biti u noći na subotu, kada će vedrija noć kopnenim predjelima donijeti desetak stupnjeva ispod nule. U takvim okolnostima bit će poledice pa je to još jedan od razloga za oprez u idućim danima. Buru nam je donijela izražena razlika u tlaku, a u sklopu ciklone stizat će nam vlažan zrak.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Danas ujutro uglavnom oblačno, u kopnenim predjelima s povremenim snijegom, a u Dalmaciji uglavnom kišom, ali moguće je i malo susnježice ili snijega nošenog burom.

U unutrašnjosti će povremeno biti i jakog sjevernog vjetra, a uz obalu će i dalje puhati jaka, olujna, na udare i orkanska bura. Temperatura malo niža od one u četvrtak.

Prema kraju dana sa zapada se očekuje kidanje naoblake, ali istočnije još uvijek može biti snijega. Puhat će slab do umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočnjak, a temperatura će biti oko nule.

Na istoku i dalje oblačno sa snijegom. Puhat će većinom umjeren sjeverni vjetar, a temperatura će biti uglavnom ispod nule.

Snijega će biti još uglavnom u Lici, a moguće je i malo podno Velebita nošenog burom, u ostatku će biti sunčanije, osobito u Istri. Na cijelom ovom području vjetrovito - u gorju s umjerenim i jakim sjeveroistočnjakom, a na moru jakom, olujnom, na udare i orkanskom burom. Uz vjetar će se činiti i hladnije.

U Dalmaciji će biti promjenjivo s povremenom kišom, a susnježicom ili snijegom u Zagori i Konavlima. Bura će biti jaka, na udare i olujna, a temperatura od 5 do 9, u zaleđu i hladnije.

Uz vedriju noć u subotu će biti osjetno hladnije - često i desetak stupnjeva ispod nule. Tijekom subote temperatura će ostati blizu Celzijeve ništice, a u nedjelju ujutro također će biti hladno, doduše malo manje nego u subotu, a onda će južina donijeti topliji zrak, početkom tjedna i nove oborine.

Na moru će još uglavnom u subotu prijepodne biti pojačane bure, zatim će ona slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a u nedjelju će zapuhati jugo. Uz južinu će biti nešto toplije, a početkom idućeg tjedna i uz obalu će biti kiše.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene