Ministar financija Zdravko Marić izvijestio je da Hrvatska ispunila gotovo polovicu koje je obvezna ispuniti kako bi se uveo euro.


Pripreme i ispunjavanje uvjeta za uvođenje eura teku prema svim planovima. O napretku na tom području i provedenim mjerama izvijestili su ministar financija Zdravko Marić i guverner Narodne banke Boris Vujčić nakon redovitog sastanka nacionalnog vijeća u Banskim dvorima.

Vezani članci Boris Vujčić Vujčić o novcu u hrvatskim bankama i poskupljenjima: "Jedna cijena koja je stvarno porasla, a to je iskustvo i drugih zemalja, jest cijena kave" Andrej Plenković Stižu velike promjene koje će izmijeniti živote građana, Plenković: ''Danas mijenjamo 65 zakona, a uskoro još 23''

''Imamo gotovo polovicu mjera ispunjenih – šest u potpunosti i tri djelomično, a ovih deset preostalih je u tijeku. Mi prema našem internom planu, očekujemo, kako smo i originalno komunicirali, do kraja presjedanja ispuniti i ove ostale mjere'', rekao je Marić.

''Provjera kvalitete banaka, koja je preduvjet za ulazak u ono što se zove bliska suradnja, a ustvari se radi o ulasku Hrvatske u bankovnu uniju, je u tijeku'', kazao je Boris Vujčić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju