Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Gotova polovica ispunjena

Pripreme za uvođenje eura teku prema svim planovima, Marić očekuje do kraja predsjedanja ispuniti sve mjere

Ministar financija Zdravko Marić izvijestio je da Hrvatska ispunila gotovo polovicu koje je obvezna ispuniti kako bi se uveo euro.

Pripreme i ispunjavanje uvjeta za uvođenje eura teku prema svim planovima. O napretku na tom području i provedenim mjerama izvijestili su ministar financija Zdravko Marić i guverner Narodne banke Boris Vujčić nakon redovitog sastanka nacionalnog vijeća u Banskim dvorima.

Pročitajte i ovo Pola godine suživota s eurom, ilustracija - 2 Kovanice bi napunile vlak Šest mjeseci s eurom: Je li jeftinije nešto što stoji 4 eura ili 30 kuna? Odgovori bi vas mogli iznenaditi Kad će euro? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Analiza HNB-a Treba li nam uvođenje eura? Guverner optimističan, ekonomisti oprezni, a evo što kažu građani

''Imamo gotovo polovicu mjera ispunjenih – šest u potpunosti i tri djelomično, a ovih deset preostalih je u tijeku. Mi prema našem internom planu, očekujemo, kako smo i originalno komunicirali, do kraja presjedanja ispuniti i ove ostale mjere'', rekao je Marić.

''Provjera kvalitete banaka, koja je preduvjet za ulazak u ono što se zove bliska suradnja, a ustvari se radi o ulasku Hrvatske u bankovnu uniju, je u tijeku'', kazao je Boris Vujčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene