Ministar financija Zdravko Marić izvijestio je da Hrvatska ispunila gotovo polovicu koje je obvezna ispuniti kako bi se uveo euro.


Pripreme i ispunjavanje uvjeta za uvođenje eura teku prema svim planovima. O napretku na tom području i provedenim mjerama izvijestili su ministar financija Zdravko Marić i guverner Narodne banke Boris Vujčić nakon redovitog sastanka nacionalnog vijeća u Banskim dvorima.

Vezani članci Zdravko Marić Ministar Marić otkrio kad bi mogao krenuti moratorij građanima i poduzetnicima na otplatu kredita Boris Vujčić Guverner Vujčić otkrio tko sve može dobiti odgodu plaćanja kredita: "Ako se kriza produži imamo još puno municije"

''Imamo gotovo polovicu mjera ispunjenih – šest u potpunosti i tri djelomično, a ovih deset preostalih je u tijeku. Mi prema našem internom planu, očekujemo, kako smo i originalno komunicirali, do kraja presjedanja ispuniti i ove ostale mjere'', rekao je Marić.

''Provjera kvalitete banaka, koja je preduvjet za ulazak u ono što se zove bliska suradnja, a ustvari se radi o ulasku Hrvatske u bankovnu uniju, je u tijeku'', kazao je Boris Vujčić.