Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavila policija

VIDEO Snimka akcije iz zraka: Pogledajte kako su izgledali prijevoz i uništenje avionske bombe u Rijeci

Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 3
Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 3 PU primorsko-goranska
Aktualno Galerija Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 3 Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 3 Foto: PU primorsko-goranska Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 2 Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 2 Foto: PU primorsko-goranska Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 5 Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 5 Foto: PU primorsko-goranska Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 4 Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 4 Foto: PU primorsko-goranska +2 Pronađena i uništena avionska bomba u Rijeci - 6 Galerija 1/7 >>
Na područje Kamenjaka u okolici Rijeke u četvrtak ujutro odvezena je i tamo uništena avionska bomba zaostala iz Drugoga svjetskog rata. Bomba je pronađena prije nekoliko dana na gradilištu ceste u Zvonimirovoj ulici u riječkom naselju Krnjevo. Prijevoz i uništenje bombe snimljeno je i iz zraka.

Pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata bila je u četvrtak rano ujutro ukrcana na kamion i oko 9:35 uspješno je uništena.

Avionska bomba britanske proizvodnje bila je dugačka 110 centimetara, a nosila je 107 kilograma eksploziva.

Cijela akcija izmještanja, prijevoza i uništenja avionske bombe snimljena i iz zraka. Policija je objavila kako je to izgledalo.

U akciji premještanja i uništenja avionske bombe sudjelovali su policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Pročitajte i ovo Aviobomba iz Drugog svjetskog rata Na sigurnoj lokaciji FOTO Uništena aviobomba iz 2. svjetskog rata: Policija objavila detalje, ekipa Dnevnika Nove TV jedina uz pirotehničare

Zaostala avionska bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena je prije nekoliko dana tijekom radova na gradilištu ceste D-403 u riječkom naselju Krnjevu, u blizini trgovačkog centra ZTC.

Pročitajte i ovo Marko Balen, reporter Mjere predostrožnosti Nema mira za Riječane: Najavljena je nova akcija uklanjanja bombe, teška je 150 kilograma

Ovo je drugo eksplozivno sredstvo uništeno u manje od tjedan dana u Rijeci.

Naime, protekli vikend s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada premještena i uništena i protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene