Andrej Plenković i Milorad Pupovac (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)
Andrej Plenković i Milorad Pupovac (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U Banskim dvorima u petak je održan sastanak premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima stranaka vladajuće koalicije. Kako se doznaje, od čelnika SDSS-a Milorada Pupovca zatraženo je da se ogradi od svojih izjava.


Na sastanku su bili predsjednik Sabora Gordan Jandroković, predstavnici SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević te čelnici HNS-a i HSLS-a Ivan Vrdoljak i Darinko Kosor, kao i predstavnik talijanske nacionalne manjine, potpredsjednik Sabora Furio Radin.

Vezani članci Što će biti s kreditima u kunama kada se uvede euro kao službena valuta? Otkriveno koji će hrvatski simboli krasiti kovanice eura, odabran i prijedlog građana: "Ušao je u petorku, izbacio je Dubrovnik" Održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća - 2 Izjave nakon sjednice GSV-a posvećenoj COVID krizi: "Obveznog cijepljenja neće biti", "Treba koristiti mrkvu, a ne batinu"

Iz Vlade kažu da je riječ o konzultacijama uoči predstojeće sjednice Hrvatskoga sabora, ali da se razgovaralo i o drugim aktualnim temama.

Kako se doznaje, jedna od glavnih tema bile su Pupovčeve izjave da je Hrvatska postala faktor nestabilnosti u regiji i njegova usporedba Hrvatske s NDH.

Od Pupovca traže da objasni te svoje izjave, odnosno da se do idućeg tjedna ogradi od njih. Kako Jutarnji list doznaje od sugovornika s tog sastanka, Pupovac nije bio određen oko tog pitanja, odnosno nije rekao da će to napraviti, ali nije ni odbio tu mogućnost.

Pupovac bi se trebao još jednom sastati nasamo s premijerom Andrejem Plenkovićem, a idući tjedan ta bi se priča napokon trebala zatvoriti. Stav HDZ-a i ostalih koalicijskih partnera jest da se to treba dogoditi prije početka zasjedanja Sabora te da koalicija u ovom sastavu treba opstati.