Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažna dojava

Bivši kriminalist o prijetnji bombom u Zagrebu: "Nije nužno da su ostali otisci prstiju. Jedna će stvar biti sasvim dovoljna"

Aktualno Galerija Lažna prijetnja bombom - 4 Lažna prijetnja bombom - 4 Foto: DNEVNIK.hr Željko Cvrtila Željko Cvrtila Foto: DNEVNIK.hr Lažna prijetnja bombom - 3 Lažna prijetnja bombom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lažna prijetnja bombom - 2 Lažna prijetnja bombom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Lažna prijetnja bombom - 1 Galerija 1/5 >>
Epilog papira u WC-u zagrebačkog gradskog poglavarstva doveo je do toga da zaposlenici nisu dočekali ni pauzu, a već su bili evakuirani s radnog mjesta. Detaljnom provjerom na kraju se utvrdilo da nema nikakve bombe.

Zbog jedne poruke naređena je evakuacija svih zaposlenih u zagrebačkom poglavarstvu. Jutro je tako mnogima - prisjelo.

"Jednostavno pokušavamo to potisnuti, kao nije to - to, ali ne znam baš da je nekome svejedno...", kazala je Mira u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Anje Perković i dodala da nije vidjela poruku.

Zbog prijetnje bombom, policija je odmah izašla na teren i započela pretragu u zgradi i izvan nje. Nisu pronašli ništa, bila je to lažna prijetnja, još jedna u nizu.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je sa suradnicima strpljivo čekao upute policije pa nastavio s redovitim aktivnostima i sigurno stigao na sljedeću lokaciju.

"Ovo je drugačija prijetnja, nije se radilo o mailu nego rukom napisanoj poruci koju je fizički ostavila osoba koja je zaprijetila bombom, postoje kamere", navodi.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Prepucavanja državnog vrha Rat priopćenjima: Stigla i reakcija Vlade - "Predsjednik Milanović iznosi lažne teze, a jednu stvar prešućuje"

Autor poruke mogao bi biti brzo pronađen

Za očekivati je da će se autor poruke otkriti vrlo brzo, uz videonadzor i evidenciju posjetitelja te zaposlenika tu je i posebno vještačenje, objašnjava bivši kriminalist Željko Cvrtila.

"Kao i samo pisanje poruke koje u grafološkom vještačenju bi trebalo u potpunosti dešifrirati skriptora te poruke. Nije nužno da su ostali otisci prstiju. Bit će sasvim dovoljno da se vještači ta poruka s anonimnim porukama ako je poznat počinitelj od ranije", objašnjava.

U suprotnom, tražit će se sumnjivci i usporedba rukopisa. O motivima, Tomašević nije htio nagađati. Razni oblici prijetnji postali su nezaobilazni.

"Tu ste imali situaciju da ste stotine ljudi morali evakuirati, uznemirili ste građane, postoje elementi kaznenog djela, ne samo prijetnje, nego i širenja lažnih vijesti", navodi Cvrtila.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković u Saboru Reakcija na napade VIDEO Orešković razbjesnili komentari HDZ-ovaca u Saboru: "Proganjat ću vas jednog po jednog, bando prokleta!"

Tomašević kaže kako se osjeća sigurnim. "Ja nemam ni pratnju, kao što znate, inzistiram na tome. Nekada dobijem prijetnje. One ozbiljnije prijetnje smrću prijavim policiji", rekao je.

Policija slučaj lažne prijetnje bombom još istražuje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene