Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatsko arapsko društvo prijateljstva uputilo je u subotu poziv svim organizacijama u Republici Hrvatskoj, kojima je djelatnost prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, da odmah počnu s akcijom prikupljanja lijekova, hrane, odjeće te svega ostaloga što je potrebno za ublažavanje tragedije kojoj svjedočimo u neposrednom hrvatskom okruženju - velikome broju izbjeglica kojima prijeti humanitarna katastrofa.


Pod geslom "Pomognimo svi" Hrvatsko arapsko društvo prijateljstva posebice poziva Caritas i Merhamet, ali i sve ostale organizacije koje imaju iskustva i sredstava za hitno reagiranje u ovakvim situacijama, da počnu skupljati što je najpotrebnije- hranu, odjeću i lijekove, kako bi se ta pomoć hitno uputila u područje na kojemu je sada izbjeglički val.

IMIGRANTI IZVRŠILI MASOVNI PROBOJ - OPET LETE ŠOK BOMBE 'Ovo se otelo kontroli'

Predsjednik Aljoša Babić izvijestio je i kako će Hrvatsko arapsko društvo prijateljstva već u ponedjeljak zatražiti dozvolu od nadležnih organa u Republici Hrvatskoj da se i samo uključi u prikupljanje pomoći za izbjeglice koje se nalaze u krajnje teškoj situaciji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook