Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijenos HDZ-ovog sabora bio je protuzakonit?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vijeća za elektroničke medije, Denis Peričić, izvijestio je da to tijelo prikuplja podatke i snimke te utvrđuje okolnosti vezane uz televizijski prijenos Općeg Sabora HDZ-a, za koji je saborski zastupnik HNS-a Antun Kapraljević danas ustvrdio da je protuzakonit.

Kapraljević je zatražio da saborski Odbor za medije raspravi zašto Vijeće za elektroničke medije nije reagiralo na izravni prijenos i emitiranje snimaka 11. Sabora HDZ-a u programima desetak lokalnih televizijskih postaja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ups Nije znao da je 'vani': Voditelj se osramotio ispred cijele države Slika nije dostupna Promašena karijera Upoznajte jednog od najnetalentiranijih lopova svih vremena

Tvrdi da su televizijske postaje HDZ-ov skup prenosile uz napomenu da je riječ o programu pod pokroviteljstvom, ali
da nije rečeno tko je pokrovitelj. 

Podsjetio je da Zakon o elektroničkim medijima izrijekom zabranjuje reklamiranje političkih stranaka, osim za trajanja službene izborne kampanje.

Predsjednik HNS-ova Kluba zastupnika Dragutin Lesar podsjetio je, pak, da je Vijeće za elektroničke medije zabranilo HRT-u emitiranje plaćene reklame za knjigu "Ostvarenja" HNS-ovca Radimira Čačića, uz obrazloženje da ta knjiga promovira interese HNS-a.

Reagirajući na tvrdnje HNS-ovaca Peričić je rekao da je Vijeće u postupku prikupljanja svih podataka i snimki te analize i utvrđivanja okolnosti vezanih uz prijenos Općeg Sabora HDZ-a.

"Taj je postupak znatno opsežniji i dugotrajniji jer se odnosi na više lokalnih televizija, dok je reklama za knjigu 'Ostvarenja' bila emitirana samo na HRT-u. Osim toga, posrijedi su dvije različite zakonske odredbe", navodi Peričić u priopćenju.

Dodaje da će nakon dovršetka opisanog postupka Vijeće odlučiti sukladno Zakonu, a na temelju ovlasti koje posjeduje kao samostalno i nezavisno regulatorno tijelo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene