Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebni uvjeti

Prihvaćena ponuda Berkowitza za kupnju Dalmacijavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je vlada na današnjoj sjednici prihvatila ponudu američke tvrtke Traubi International za kupnju 620.618 dionica društva, što čini 79,82 posto temeljnog kapitala Dalmacijavina, pod posebnim uvjetima.

Većinski paket dionica Dalmacijavina tvrtki Traubi International corp. SAD, koja je u vlasništvu Salamona Berkowitza, prodat će se po cijeni od jednu kunu za dionice, uz diskont od 99,99 posto za podmirenje obveza prema državi.

Ponuditelj je prihvatio da u roku dvije godine podmiri dospjeli dug Dalmacijavina prema Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), a nastao temeljem ugovora o kratkoročnim zajmovima.

Pročitajte i ovo Prostor u kojem se nalazilo Dalmacijavino - 2 Stotine radnika bez posla Slika propasti i rasprodaje hrvatske industrije: Radnici 10 godina čekaju plaće, Lučka uprava u napuštenoj zgradi planira - hotel Slika nije dostupna gasilo ga 13 vatrogasaca U Splitu planuo požar u napuštenom objektu zgrade Dalmacijavina

>> 'Pipi ima veliki potencijal, postigao bi velik uspjeh u New Yorku'

Dalmacijavino je u vrlo teškoj situaciji i da ne bi nastupila puno veća šteta predlažemo vladi da prihvati ponudu Traubi Internationala, kazao je potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Vlada je 6. listopada ove godine donijele odluku o prodaji tog paketa dionica pod posebnim uvjetima - drugi krug prikupljanja obvezujućih dionica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene