Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Berkowitz želi kupiti Dalmacijavino

'Pipi ima veliki potencijal, postigao bi velik uspjeh u New Yorku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspetljava se klupko privatizacije Dalmacijavina. Tvrtku je danas posjetio zainteresirani kupac Salamon Berkowitz.

Vlasnik tvrtke Traubi International, zainteresiran je za proizvodnju vina, ali i sokova. Za Dalmacijavino stigla je i druga ponuda - ona Tomislava Tukića, koji se javio za kupnju zajedno s dijelom zaposlenika. Tukić bi radnicima dao 25 posto plus jednu dionicu, a sindikati to isto traže od Berkovitza.

Pročitajte i ovo Radnici Dalmacijavina Stižu zaostale plaće Radnici Dalmacijavina o odluci Vlade: "Danas je sretan dan jer smo dočekali pravdu" Prostor u kojem se nalazilo Dalmacijavino - 2 Stotine radnika bez posla Slika propasti i rasprodaje hrvatske industrije: Radnici 10 godina čekaju plaće, Lučka uprava u napuštenoj zgradi planira - hotel

'Nije nam svejedno i ne znamo što misliti jer smo izigrani već koliko ima već više od tri godine ne dobijamo redovito plaću', rekla je Dubravka Stojanovska, radnica.

'Radnici su već godinama izvarani i normalno je da mi svi pušemo na hladno, što se kaže', rekao je Goran Bosančić, radnik.

'Pipi ima veliki potencijal, ne znam možemo li koristiti taj brand u svim dijelovima svijeta, zbog razičitog značenja riječi, ali volio bih ga koristiti. Mislim da bi velik uspjeh postigao u New Yorku', Salamon Berkowitz, zainteresirani kupac Dalmacijavina.

Za Dalmacijavino stigla je ponuda, 143 zaposlenika koji nastupaju zajedno s ST Investom. 'Mi smo sklopili jedan sporazum sa ESOP-om Dalmacijavino po kojem mi u slučaju javnog natječaja dajemo ESOP-u jedan kontrolni paket, 25 posto dionica', rekao je Tomislav Tukić iz ST Investa.

'Ni o ESOP-u ne mislim ništa najbolje jer su tu najprije ušli naši direktori, a oni stalno govore da to smo mi, nismo mi, nego je svi direktori i nekolicina radnika', kaže Lenka Franić, radnica. Sindikat želi kontrolni paket i od Berkowitza.

'Zbog toga što se te dionice prodaju za jednu kunu. Makar ćemo moći kontrolirati opterećenje naših nekretnina, a imamo ih puno u Dalmacijavinu', kaže Lukica Bucat, sindikalni povjerenik Dalmacijavina. Iz Agencije za upravljanje državnom imovinom poručuju kako će konačna odluka o prodaji Dalmacijavina biti poznata nakon sjednice upravnog vijeća idućeg tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene