Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kaže se da su izbori festival demokracije. A najdemokratskije mjesto u Hrvatskoj ove nedjelje je Pribislavec kod Čakovca.


Prvi put, od lokalnih izbora prije 2 godine, gotovo 2 i pol tisuće birača referendumom je pokušalo smijeniti neposredno izabranu općinsku načelnicu Višnju Ivačić.

Vezani članci Bivša HDZ-ova načelnica Općine Vrsi Sandra Vukić (Photo: Dino Stanin/PIXSELL ) "Bivša HDZ-ova načelnica 35 kg janjetine i 9 mobitela platila novcem općine, uređaje sad odbija vratiti" Slika nije dostupna Načelnik Milne prijavljen za zloporabu položaja

Ivana Lesjak iz Glasačkog odbora kaže da se sakupilo samo 60- tak ljudi. Željeli su smijeniti načelnicu zbog što je imala kaznene prijave i potpisivala je dokumente koje nije smjela. Tvrdi da je pronevjerila oko dva i pol milijuna kuna.

Namiriti troškove referenduma

'Obrazloženja su neopravdana koja oni navode, nemaju osnove jer je bilo očitovanje ministarstva uprave i državnog ureda. To je dokaz da nije bilo nikakve zloporabe položaja', tvrdi načelnica.

Nema prekida zbog neodaziva glasača. A šteta je kaže, načelnica, onih 35 000 kuna koje ona sad mora namaknuti kako bi platila troškove provedenog referenduma.