Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kaže se da su izbori festival demokracije. A najdemokratskije mjesto u Hrvatskoj ove nedjelje je Pribislavec kod Čakovca.


Prvi put, od lokalnih izbora prije 2 godine, gotovo 2 i pol tisuće birača referendumom je pokušalo smijeniti neposredno izabranu općinsku načelnicu Višnju Ivačić.

Vezani članci Slika nije dostupna DORH podnio istražni zahtjev protiv osam osoba zbog zlouporabe položaja Slika nije dostupna Načelnik Milne prijavljen za zloporabu položaja

Ivana Lesjak iz Glasačkog odbora kaže da se sakupilo samo 60- tak ljudi. Željeli su smijeniti načelnicu zbog što je imala kaznene prijave i potpisivala je dokumente koje nije smjela. Tvrdi da je pronevjerila oko dva i pol milijuna kuna.

Namiriti troškove referenduma

'Obrazloženja su neopravdana koja oni navode, nemaju osnove jer je bilo očitovanje ministarstva uprave i državnog ureda. To je dokaz da nije bilo nikakve zloporabe položaja', tvrdi načelnica.

Nema prekida zbog neodaziva glasača. A šteta je kaže, načelnica, onih 35 000 kuna koje ona sad mora namaknuti kako bi platila troškove provedenog referenduma.