Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Načelnik Milne prijavljen za zloporabu položaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske podnijeli su protiv načelnika Općine Milna na Braču Frane Lozića kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti kojima je tu općinu oštetio za 182 tisuće kuna.

Policija, koja u priopćenju nije navela identitet prijavljenog, u kaznenoj ga prijavi tereti da je 6. siječnja doveo u zabludu članove općinskog Povjerenstva za postupak nabave malih vrijednosti ustvrdivši kako je ponuda jednog obrta pravovaljana, premda je taj obrt registriran tek 10 dana kasnije.

Pročitajte i ovo Brač: Uhićenja zbog zemljišta i dozvola - 1 MALVERZACIJE SA ZEMLJIŠTEM Uhićenja zbog sumnjivih legalizacija na Braču: "Šteta bi mogla tek nastati jer su ti objekti dobili zakonite dozvole" Slika nije dostupna DORH podnio istražni zahtjev protiv osam osoba zbog zlouporabe položaja

Neslužbeno se doznaje da je time pogodovao obrtu "Faloška" iz Milne za betoniranje ulica u tom mjestu koji se na natječaj javio s još 3 tvrtke. 

Ponuda "Faloške" ocjenjena je najpovoljnijom premda nije
ispunjavala uvjete iz natječaja, odnosno još nije bila registrirana.

SDP-ov načelnik Milne Frane Lozić javnosti je poznat po prijavama za prijetnje smrću koje su mu navodno bile upućene u studenom prošle i u siječnju ove godine nakon što je u medijima progovorio o navodnim nezakonitostima pri donošenju županijskoga prostornog plana. 

Policija je naknadno utvrdila kako mu nije prijećeno smrću, pa je protiv njega najavljeno podnošenje prijave za lažno prijavljivanje, što Lozić opovrgava.

Policija je Lozića i ranije prijavila za kaznena djela gospodarskog kriminaliteta sumnjičivši ga da je od 2002. do 2004. godine bez javnog natječaja i znanja općinskih vijećnika sklopio ugovore s tri
građevinske tvrtke kojima je, prema prijavi, Općinu oštetio za 618
tisuća kuna. Taj je postupak u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene