Muškarac iz Višnjevca preko internetskog oglasa kupio je traktor. No, nije znao da se radi o prijevari u kojoj je prodavač nakon uplate prestao odgovarati te mu nije isporučio traktor.

Galerija


Policija je izvijestila kako je u tijeku potraga osječko-baranjske policije za nepoznatim prevarantom koji je 27-godišnjaka iz osječkog prigradskog naselja Višnjevac oštetio za više stotina tisuća kuna, pri pokušaju kupnje traktora na internetu.

Vezani članci Lovro Kuščević (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) MIP zaprimio zahtjev DORH-a za dodatno skidanje imuniteta Kuščeviću Krijumčarenje ljudi, ilustracija Četvero u istražnom zatvoru zbog krijumčarenja ljudi od BiH do Slovenije kroz Hrvatsku

Muškarac iz Višnjevca je na internetu pronašao oglas i stupio u kontakt sa nepoznatom osobom iz Francuske te dogovorio kupnju novog traktora.

Traženi iznos odmah je uplatio na bankovni račun nepoznatog prodavača, no prodavatelj je nakon uplate novca prekinuo daljnju komunikaciju. Kupljeni traktor muškarcu nije isporučen, pri čemu je on oštećen za više stotina tisuća kuna.

Iz policije podsjećaju kako je internet postao vrlo privlačan za kibernetičke kriminalce koji se koriste raznim trikovima i obećanjima kako bi od žrtava izvukli novac ili vrijedne financijske informacije.

Kako bi se građane i njihove financije osiguralo što je više moguće, dali su i neke smjernice. Ističu kako je najučinkovitija obrana od ove vrste prijevara obrazovanje potencijalnih žrtava i podizanje svijesti u društvu o prepoznavanju takvih tehnika prijevare.