Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaćen, a neisporučen

Pokušao preko interneta kupiti traktor pa ostao bez nekoliko stotina tisuća kuna

Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 6
Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 6 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 6 Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 6 Foto: DNEVNIK.hr Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 7 Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 7 Foto: DNEVNIK.hr Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 5 Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 5 Foto: DNEVNIK.hr Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 4 Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Koriste i traktore u internetskim prijevarama - 3 Galerija 1/7 >>
Muškarac iz Višnjevca preko internetskog oglasa kupio je traktor. No, nije znao da se radi o prijevari u kojoj je prodavač nakon uplate prestao odgovarati te mu nije isporučio traktor.

Policija je izvijestila kako je u tijeku potraga osječko-baranjske policije za nepoznatim prevarantom koji je 27-godišnjaka iz osječkog prigradskog naselja Višnjevac oštetio za više stotina tisuća kuna, pri pokušaju kupnje traktora na internetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Podaci - 1 Brzina interneta Hrvatski Telekom mora platiti 5,9 milijuna eura: "Određivanje ovakve drakonske kazne je izvan svakog razumnog okvira"

Muškarac iz Višnjevca je na internetu pronašao oglas i stupio u kontakt sa nepoznatom osobom iz Francuske te dogovorio kupnju novog traktora.

Traženi iznos odmah je uplatio na bankovni račun nepoznatog prodavača, no prodavatelj je nakon uplate novca prekinuo daljnju komunikaciju. Kupljeni traktor muškarcu nije isporučen, pri čemu je on oštećen za više stotina tisuća kuna.

Iz policije podsjećaju kako je internet postao vrlo privlačan za kibernetičke kriminalce koji se koriste raznim trikovima i obećanjima kako bi od žrtava izvukli novac ili vrijedne financijske informacije.

Kako bi se građane i njihove financije osiguralo što je više moguće, dali su i neke smjernice. Ističu kako je najučinkovitija obrana od ove vrste prijevara obrazovanje potencijalnih žrtava i podizanje svijesti u društvu o prepoznavanju takvih tehnika prijevare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene