Andrej Plenković i Milan Bandić pregovarali su o projektima. Gradonačelnik bi gradio, a da država to plaća.

Galerija


GUP i državni proračun sljedeći su test suradnje Grada Zagreba i države. O GUP-u još nema odgovora Ministarstva, pa nema ni stava HDZ-a. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ne daje konkretne odgovore, ali dobije li zeleno svjetlo, može GUP do kraja mjeseca poslati na usvajanje - iz drugog pokušaja.

Vezani članci Franjo Lucić Franjo Lucić osuđen zbog pokušaja podmićivanja novinara: Godinu dana zatvora zamijenili mu radom za opće dobro Branko Bačić Branko Bačić o istražnom povjerenstvu: ''Idućih dana ćemo donijeti konačnu odluku. Nismo sigurni da je to u skladu s Ustavom''

Gradonačelnik Zagreba i HDZ-ova Vlada se dobro razumiju kad su projekti u pitanju. Ostalo je nevažno. Građani će gledati kako Milan Bandić gradi, a Hrvatska i EU plaćaju. Rotor je bio ogledni primjer. Ideju Grada podmirila je država i EU fondovi. Isti plan je s modernizacijom tramvajskih linija, kupnjom novih autobusa i tramvaja. Nova linija trebala bi voditi od zračne luke do središta grada.

Mizerni su rezultati države i Grada oko spašavanja Imunološkog, koji ulazi u sedmu godinu agonije. Nakon godina čekanja radnici više nemaju velika očekivanja. I nova budućnost Imunološkog vezana je uz EU fondove.

Dječja bolnica u Blatu zasad je samo ideja, novca nema, ali postoje planovi.

Savez Bandića i HDZ-a funkcionira i na lokalnoj razini, a ondje je Milanu Bandiću partner predsjednik Zagrebačke skupštine Drago Prgomet, s kojim smo razgovarali u Dnevniku Nove TV.

Kako država i Grad Zagreb dogovaraju projekte?

Prgomet ističe da država i Grad žele izgraditi partnerski odnos. Naveo je kako HDZ čeka da Ministarstvo graditeljstva donese svoju odluku o GUP-u. Planirana sjednica bi trebala biti u prosincu, ali ako GUP prođe, sazvat će je i ranije.

"Odluka Ministarstva ima tri aspekta, politički - jer ga donosi Ministarstvo, pravni - jer kontrolira provođenje procedure i stručni. Dakle struka je i ovdje u pitanju", kaže Prgomet te dodaje kako ministar Štromar neće bez znanja struke donijeti odluku.

Prgomet tvrdi da je Grad već krenuo u provedbu projekata za koje je od EU-a dobio milijardu kuna, a sve će se realizirati u idućih 6-7 godina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr