Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite na oprezu

Prevare s karticama sve učestalije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjih nekoliko dana zabilježeno je više slučajeva skimminga - krađe podataka s kreditne kartice prilikom korištenja bankomata. Lopovi s najsuvremenijom opremom snimaju vaše tajne podatke i lažiraju kartice.

Lopovi 21. stoljeća odbacili su stare tehnike krađe kartica i podataka, a sada se koriste najsuvremenijom tehnologijom. Dok plaćate u trgovinama ili na bankomatima podižete ili pohranjujete novac, mikro kamerama, skenerima i lažnim tipkovnicama snimaju vaše podatke i izrađuju lažne kartice. Zbog velikog porasta ovog oblika krađe - takozvanog skimminga - hrvatska udruga banka poslala je još jedno upozorenje svim korisnicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaduživanje 'Europo, gotovo je sa životom na kreditnu karticu!' Slika nije dostupna Priznao krivnju Za krađu brojeva kreditnih kartica dobio 20 godina zatvora

>> Prepoznajte bankomat 'obrađen' za krađu

Iako banke u slučaju prevare kartice u najkraćem mogućem roku blokiraju, a cjelokupnu izgubljenu imovinu i troškove nadoknađuju, ipak se čuvajte. Naime, danas kada se na kartice uglavnom i živi, ostati bez plastike na nekoliko dana često znači ostati praznog novčanika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene