Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je na redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Puli da se ne slaže sa stranačkim kolegom Damirom Kajinom koji je prekjučer izjavio kako premijerka i njezina vlada vode zemlju u propast, nazivajući to gotovo zločinačkom politikom.


'Gospodarska situacija je teška, neizvjesna i zabrinjavajuća, no ne slažem se s Kajinovim tvrdnjama da je to gotovo zločinačka politika. Takva ocjena nije prihvatljiva', istaknuo je Jakovčić, dodajući da su takve ocjene u ovom trenutku nepotrebne. Svi zajedno, kako je rekao, 'moraju učiniti sve, neovisno o tome tko je na vlasti, da ovoj zemlji bude bolje'. Istaknuo je kako će poduprijeti sve što vodi tome da u Hrvatskoj bude bolje. 'Podupirem ne samo borbu protiv korupcije, što ova vlada čini, već očekujem rezultate i na području gospodarstva, koji za sada izostaju. Međutim, tvrditi kako se radi o zločinačkoj politici je ocjena koja je za mene neprihvatljiva', poručio je Jakovčić, dodajući kako o tome nije razgovarao s čelnicima oporbenih stranaka s kojima IDS surađuje.

Vezani članci Sjednica Vlade Vlada zamrznula cijene: Dizel znatno pojeftinio, ovo su nove cijene goriva Slika nije dostupna SDP uz Kajina, on zadovoljan

Spominjući promidžbeni spot HTZ-a, istaknuo je kako 'razumije i prihvaća senzibilnost premijerke Kosor da taj spot ima i seksističke konotacije', ali misli da je on općenito loš. 'Taj spot ne pokazuje gotovo ništa o Hrvatskoj i ne afirmira kulturno bogatsko koje naša zemlja ima. Nema sumnje da je taj spot definitno loše uložen novac', zaključio je Jakovčić. Izrazio je zadovoljstvo jučerašnjim razgovorima s potpredsjednikom vlade i ministrom zdravstva Darkom Milinovićem u vezi s daljnjom dinamikom gradnje nove bolnice u Puli te je s tim u vezi najavio da će njih dvoje doći u Pulu za nekoliko tjedana, kada bi se trebao potpisati sporazum o izgradnji bolnice čija se vrijednost procjenjuje na 100 milijuna eura.

Istarski župan Ivan Jakovčić izrazio je zadovoljstvo dobivenim visokim odličjem Republike Austrije. 'To je za mene veliko priznanje, ali i potvrda jedne politike koju smo svi zajedno vodili ovih dvadesetak godina u Istri. To je ujedno potvrda da su priče i optužbe izrečene na moj račun u zadnjih desetak godina, a vezane uz austrijske teme, bile promašene i potpuna besmislica', zaključio je Ivan Jakovčić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju