Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Hrvatska policija zaustavila je u petak ujutro kod Slavonskog Broda vozilo vlade Srbije u kojem se nalazio predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regiji Miodrag Linta.


''Putovao sam za Livno. Nakon pregleda putovnice na graničnom prijelazu Bajakovu službenik u kućici javio je Veleposlanstvu Srbije da smo ušli u Hrvatsku i nastavili smo put. Negdje kod Slavonskog Broda odjednom se pojavio presretač'', započeo je svoju priču za DNEVNIK.hr Miodrag Linta.

Dodao je da je njegov vozač vozio znatno manje od dopuštenih 130 km/h pa im nije bilo jasno zašto ih je policija zaustavila. ''Policajac nam je rekao da su nas pratili od granice i da smo vozili po lijevoj pretjecajnoj traci, a nismo'', rekao je Linta. Dodao je da su policajci bili neumoljivi i tražili da plate 250 kuna kazne. ''Nismo imali kuna, pa su nam rekli da siđemo s autoceste i promijenimo eure'', prepričava predsjednk Odbora za dijasporu i Srbe u regiji. Na kraju je ipak novinar koji je bio s njim u autu kreditnom karticom platio kaznu.

''Nakon svega, presretač je ispred nas vozio 160 km/h, pa 40, pa 120, pa 40 km/h'', rekao je Linta i zaključio da je ''to bila provokacija hrvatske policije.''

Podsjeća da je već nekoliko puta imao problema s hrvatskom policijom, kao ''jednom kad je policijac na granici lampom provjeravao ima li nešto sumnjivo u automobilu.''

Brodsko-posavska policija potvrdila nam je događaj. Rekli su da je presretač uočio da se automobil dva do tri kilometra kretao pretjecajnom trakom. ''Zaustavljen je i kažnjen samo zbog prometnog prekršaja, a ne zbog provokacije'', rekli su u policiji koja tvrdi da se takvi prekršaji učestalo kažnjavaju.