Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽESTOKA RASPRAVA

Burno u Saboru zbog izmjena Zakona o braniteljima: "Udaljava ih se od društva i realnog života"

Sjednica Sabora
Sjednica Sabora DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Sjednica Sabora Galerija 1/1 >>
U Saboru se danas raspravlja o prijedlogu Zakona o hrvatskim braniteljima te prijedlogu Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. Nastavlja se neslaganje vladajućih i oporbe.

U Hrvatskom saboru raspravlja se o prijedlogu Zakona o hrvatskim braniteljima te prijedlogu Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. Ministar Medved ističe kako su izmjene zakona nužne kako bi branitelji lakše ostvarili svoj status.

''Glavni razlog izmjena je ubrzanje postupka za ostvarivanje statusa HRVI'', rekao je Tomo Medved, Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja.

Jedan dio oporbe buni se jer smatra kako se ta dva zakona donose u isto vrijeme zbog dogovora HDZ-a i SDSS-a, a drugi dio zbog toga što se trideset godina nakon rata stvaraju novi branitelji i proširuju njihova prava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Velik porast broja novooboljelih u Zagrebu, Primorju i Dalmaciji, neke županije pojačavaju mjere i nadzor

Pročitajte i ovo Ivo Vranić Nakon razornog potresa Inicijativa branitelja Petrinje o pristiglim donacijama: "Imamo fotografije skladišta gdje se skrivaju"

''Što je riješeno da ne dobiju ti srbočetnici koji su granatirali, ubijali i palili Hrvatsku, da oni neće ostvariti to pravo civilnih žrtava Domovinskog rata?'' komentirao je Miro Bulj iz Mosta.

''Ovaj zakon je štetan i loš jer uvodi na više načina neke nove dodatne i ne nužno potrebne pogodnosti za branitelje i njihove obitelji, čime ih dodatno udaljava od svih ostalih građana, od društva i od realnog života'', izjavio je Damir Bakić iz Možemo!.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene