Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijenjeni profesor

Preminuo ugledni profesor i osnivač zagrebačke gimnazije, kći mu je posvetila dirljivu poruku

Zlatko Šešelj
Zlatko Šešelj Boris Kovacev/Cropix
Aktualno Galerija Zlatko Šešelj Zlatko Šešelj Foto: Boris Kovacev/Cropix Zlatko Šešelj Zlatko Šešelj Foto: Marko Prpic/Pixsell Zlatko Šešelj Zlatko Šešelj Foto: Boris Kovacev/Cropix +0 Zlatko Šešelj Galerija 1/4 >>
U noći na subotu umro je profesor grčkog i latinskog jezika Zlatko Šešelj. Od njega se prekrasnom porukom, uz zajedničku fotografiju, oprostila njegova kći.

Preminuo je profesor Zlatko Šešelj (71), osnivač Privatne klasične gimnazije, hrvatski klasični filolog i prevoditelj, ravnatelj nekadašnjeg Obrazovnog centra za jezike i zagrebačke javne Klasične gimnazije, saborski zastupnik (2000.-2003.) i osnivač privatne Klasične osnovne škole.

Završio je zagrebačku Klasičnu gimnaziju, a potom Filozofski fakultet, na kojemu je od 1975. radio kao profesor grčkog i latinskog jezika. Bio je među osnivačima časopisa Latina et Graeca, čiji je bio i dugogodišnji glavni urednik.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokušaj ubojstva Policija otkrila detalje drame kod naplatnih kućica: Muškarac koji je pokušao pregaziti sunarodnjake nije bio sam u vozilu

Pročitajte i ovo Kerčki most velik rizik Dvije svjetske sile imaju tajni megaprojekt u Europi! Razotkriveni su detalji koji će zabrinuti Zapad

Šešelj je preminuo u noći na subotu .

Dirljivom porukom od njega se oprostila njegova kći Lana Šešelj Lučić.

"Kažu znanstvenici da se prije odlaska sanjaju najljepša sjećanja, da se ponovo proživljavaju sretni trenuci i da se odlazi s osmjehom na srcu. U životu našeg tate takvih je trenutaka, hvala Bogu, bilo u izobilju.

Njegova vjera u ljude, njegova ljubav prema životu i vječni optimizam ovaj su svijet činili boljim mjestom, a kreativnost, intelekt i sposobnost da u ljudima budi strast za znanjem i osvajanjem svijeta, prvenstveno dobrotom, unio je dio njega u svaku osobu koja ga je poznavala.

Pročitajte i ovo Ilustracija 77 kilograma Policija presrela automobil, bio je pun droge, a vozio ga je - policajac

Pročitajte i ovo Napad na Kijev mnogi su oboreni VIDEO Hrvatska veleposlanica u Kijevu u ruskom napadu dronovima: "Ljudi su sretni jer su preživjeli ove napade. Uništeno je dosta toga"

Ako moram birati samo trenutak koji mu je um poklonio pred put, to je ovaj. Toplo ljeto, Radovljica, mama s tetom Katjom na kavi, gospodin Majer s fotoaparatom, a Maja i ja s najboljim tatom na svijetu u bazenu. Bezbrižni i puni života, svi redom.

Noćas je tata prešao rijeku Stiks i tiho i nenametljivo otplovio u vječnost. Tata, Marko te moli da pozdraviš Herakla, ako ga sretneš, a Maja i ja te molimo da pozdraviš mamu.

Volimo te beskrajno."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene